Kako da lošu sliku o sebi zamenimo pozitivnim mantrama

Avatar photo
o sebi

Već je dobro poznata fraza kako naše misli i slika koju imamo o sebi postaju stvarnost, ali da li ste znali da je ovo zapravo potvrdila nauka? Postoji deo našeg mozga koji se zove retikulirani aktivirajući sistem, a koji filtrira više od 2 miliona podataka svakoga dana, pokrećući obrasce ponašanja usredsređene na misli i uverenja u sebe.

Ukoliko našim umom dominiraju sumnja u sebe i negativan stav prema sebi, naš sistem će uraditi sve kako bi ovo sproveo u stvarnost. Eliminišemo li ove uobičajene laži koje govorimo sami sebi i zamenimo ih sa novim pozitivnim uverenjima, tada će i naš retikulirani sistem pomoći da se nova stvarnost oko nas manifestuje kroz ljude, događaje i mesta. ZdraviJa vam donosi neke mantre kojima biste se mogli voditi na putu ka pozitivnim mislima.

Ljubav i pažnju prema sebi možemo definisati kroz uvažavanje sopstvenih vrednosti i vrlina. Zapravo, ovo uključuje prihvatanje sebe onakvima kakvi jesmo, davanje prioriteta svojim potrebama, postavljanje zdravih granica i opraštanje sebi onda kada je to potrebno.

o sebi
@pinterest

Možda će vas zanimati i ovo: Psihodermatologija – da li je ono što se pojavljuje na koži posljedica vaše psihe?

Laži koje govorimo sebi i kako da ih zamenimo pozitivnim mislima

“Zašto si to uradila? Nisi trebala!” zameni sa “Oslobađam se svake osude. Stalno rastem i učim na svojim greškama.”

Laž koju sama sebi govoriš “Nisam dovoljno dobra!” zameni sa mantrom “Da, dovoljna sam! Stvorena sam za ovo.”

Laž “Ja sam neuspešna, uvek negde pravim greške” zameni sa “Priznajem svaku grešku kao priliku da naučim i dođem korak bliže svom pravom potencijalu”

Možda te zanima
jesen atmosfera

Ne zaboravi, veoma je važno da ovo poznato “Nemam vremena za brigu o sebi” što pre zameniš sa “Moje telo i um su hram u kome su sve stvari stvorene, to je moj prioritet!”

Laž koju govoriš sebi “Osećam se beskorisno. Moj život nema svrhu.” zameni sa “Idem dalje, korak po korak!”

Pročitajte i ovo: Meditacija za početnike – zašto bi ova praksa trebalo da postane vaša rutina

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh