6 stvari koje čine da izgledate starije

Avatar photo
starije

Kada ste mladi, malo ko razmišlja o tome da li ima bore ili sunčeve mrlje i da li izgleda starije iz dana u dan. Nažalost, pojedine stvari koje radimo kao tinejdžeri, imaju veliki uticaj na to kako izgledamo kasnije u životu. Ponekad se vaše trenutne loše navike mogu kasnije pretvoriti u neželjene probleme sa lepotom. ZdraviJa je za vas otkrila koje to svakodnevne navike utiču na vaš izgled.

starije
@pinterest

Jastučnica

Vaše ćelije kože se obnavljaju preko noći, pa je vreme da počnete ozbiljnije razmišljati o tome kako i na čemu spavate. Dermatolozi zato predlažu korišćenje satenske ili svilene jastučnice koje mnogo bolje odgovaraju koži lica od drugih materijala.

Ishrana

Prema rečima dermatologa, konzumiranje previše slatkiša može negativno uticati na vašu kožu tokom vremena. Šećer poremećuje kolagen i slabi ga, starajući kožu. To znači da ako jedete slatkiše ili pijete preslatke kafe, slabite površinu kože, što je čini podložnijom za bore.

Alkohol

Ako provodite dosta vremena na margaritima ili pivima, možda ćete željeti da ponovo razmotrite svoje izbore za petak veče. Alkohol dehidrira kožu i usporava krvne sudove u koži, što dovodi do toga da ona izgleda crveno. Dehidrirana koža brzo stari, dakle, prorijedite kozumiranje alkoholnih pića ukoliko želite duže da izgledate mlado.

starije
@pinterest

Sunčanje

Ovo već treba da zante, ali uvek je vredno ponoviti: Smanjite sunčanje i koristite SPF u svakom trenutku. Oštećenja od sunca su kumulativna, čak i 10 minuta izloženosti dnevno tokom čitavog života dovoljno je da izazovu velike probleme i drastično ostare kožu.

Pušenje

Važno je izbegavati pušenje, jer dim cigarete smanjuje snabdevanje kože krvlju i uzrokuje nepotrebne bore na licu.

Možda te zanima
igre za decu diy

Šetnja do posla

Ako živite u zagađenom gradu, samo šetanje može izazvati štetu na vašoj koži. Dermatolozi zato predlažu nežne pilinge kože pomoću prirodnih stvari poput kafe, sode ili šećera, kako biste se oslobodili ostataka mrtvih ćelija kože. Takođe bi trebalo da kupite proizvode koji su bogati antioksidansima i koji se mogu boriti protiv slobodnih radikala koje proizvodi zagađenje.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh