7 trendova za proljetno dekorisanje doma

Avatar photo

Pažnja, pažnja: Proljeće je zvanično stiglo. Kako se boje napolju mijenjaju od mračno sive do savršeno sunčane i pastelne, naši enterijeri takođe zahtijevaju malo osvježenja.

Pinterest nam je dao inspiraciju da napravimo pregled najnovijih trendova za ukrašavanje enterijera, a dekoracije koje ćemo vam preporučiti mogu biti prijatna promjena za unutrašnjost vašeg doma. Razmislite o modernim akrilnim akcentima, svjetlucavom bakru i danskoj udobnosti.

Dakle, pročitajte ZdraviJa savjete i pripremite se za proljeće, kako bi vaša unutrašnjost zasijala baš kao i vrijeme napolju.

Bakar

Zaboravite srebrne i zlatne detalje, a stavite akcenat na bakar u svom prostoru. Interesovanje za bakar na Pinterest-u je trenutno veće od 90 odsto, a njegove upotrebe su raznovrsne. Glamur koji će u vaš dom unijeti bakarna vaza je nešto što zaista želite u svom domu u 2018. godini. Takođe, isprobajte bakarni namještaj ili bakarne lampe kako bi vaš dom ovog proljeća bio apsolutno trendi.

Mramor

Ukoliko niste planirali da ulažete mnogo novca u makeover enterijera, probajte mramorne tapete. Dok je sjajni mermer po čitavoj kući zaista skupa navika, mramorna pozadina samo jednog zida je stilski i neočekivani dodir koji je takođe zanimljiv i neobičan.

Akril

Sve veće interesovanje za akrilom je razumljivo jer se radi o materijalu koji jednako dobro pristaje modernim, šik stolovima, kao i ozbiljnim kancelarijama i jednostavnim domovima. Ukoliko se radi o manjem prostoru, akrilni namještaj takođe može biti dobar strateški izbor koji će vam pomoći da otvorite prostoriju.

Drvene ploče

Dodajte drvenu ploču na bilo koju površinu i uredite vaš dom u rustičnom, ali šik stilu. Interesovanje za drvene pločice povećalo se za 51 odsto na Pinterestu, a vidimo ga sve od kuhinja do kamina.

Možda te zanima
preporuke francuski klasici

Udobnost

Možda jeste zaradio kritike na putu ka popularnosti, ali svijet jednostavno ne može da postigne dovoljno “hygge”, danskog koncepta jednostavnog življenja, koji se izgovara kao “hoogah”. Kako biste se istinski vodili mantrom “ukrasite ugodno, živite jednostavno”, napunite svoj dom svijećama (Danci su najveći potrošači svijeća na svijetu), pokrijte svoje kaučeve mekanim dekorativnim dekama i poredajte nekoliko svojih omiljenih knjiga na sto.

Biljke penjalice

Bujni, cvijetni uzorci ovog proljeća pojavljuju se u obliku biljaka penjalica, koje je (praktično) skoro nemoguće ubiti. Ove biljke služe za podmlađivanje vašeg doma, koje je itekako potrebno nakon hladnih zimskih mjeseci.

Mornarsko plava boja

Skoro svi vole klasični skandinavski dizajn, ali ovog proljeća, dizajneri se sklanjaju od crne i oštre bijele boje, te se više okreću prema mornarskim i dubokim plavim tonovima.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh