Zašto sam krenula na put oko svijeta sa 72 godine

Avatar photo

Geraldine Foster je baka četvoro unučadi koja ima 72 godine a obilazi svijet i najljepše destinacije sa ruksakom na leđima. U svijetu je ovaj hobi poznat kao “backpacking” i veoma je zastupljen među mlađim generacijama. Međutim, na ovom primjeru vidimo da godine ne predstavljaju prepreke i problem, te da je sve moguće uz jaku volju i želju.

Pomenuta bakica je počela da putuje svijetom sa 65 godina, kada je spakovala svoj ruksak i kupila kartu u jednom pravcu za Tajland. Njeno putovanje traje već sedam godina i Geraldine je sama obišla 50 država a u planu ima da ode na još 101 destinaciju. Ona je u svojim intervjuima izjavila da ne planira da starost provede sjedeći kući i čuvajući djecu, iako strašno voli svoju porodicu sa kojima se redovno čuje putem skajpa. Umjesto klasične uloge bake,  Geraldine je odlučila da stare dane provede istražujući svijet, nove kulture, različite kuhinje, te da upoznaje interesantne ljude širom planete.

Njeno putovanje traje već sedam godina i Geraldine je sama obišla 50 država a u planu ima da ode na još 101 destinaciju.

O svojim putovanjima i novim saznanjima, baka piše na svom blogu “Backpacker granny”, koji već prati veliki broj ljudi. Ipak ona sebe ne smatra bakom, već mladom ženom od 72 godine. Na svom blogu, Geraldine poziva pratioce da joj se pridruže na njenim putovanjima oko svijeta, te da upoznaju svijet iz nekog drugog ugla.

Očito je da ovoj “djevojci” od 72 godine, starost ne može ništa, jer kako ona kaže, čekaju je mnoge nove destinacije i iskustva kao što je učenje tanga u Argentini!

Možda te zanima
Gastritis

Ipak ona sebe ne smatra bakom, već mladom ženom od 72 godine.

Kao što vidite, uz dobru volju i veseo duh, godine su samo broj! Zato ruksak na leđa, kartu u jednom pravcu i bye bye!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh