Cvekla – riznica vitamina za zdravlje i ljepotu

Avatar photo

Da li ste znali da sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od svih suplemenata, hrane i čajeva zajedno? Vjerovali ili ne ali sok od cvekle posljednjih godina postao je omiljeni prirodni lijek za imunitet širom svijeta. Cvekla je zaista riznica vitamina za zdravlje i ljepotu, a detalje čitajte u nastavku.

Činjenica da je ova korjenasta biljka izuzetno zdrava i veoma bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A, čini cveklu najboljim prirodnim sredstvom za bolje zdravlje. Ova ultimativna vladarka povrća, agregator najvećeg broja vitamina i minerala sve više ima mjesto kao rendana u salatama, uz mrkvu i jabuku u sokovima i smutijima, te kao važan dio poslastica i kolača.

Većini ljudi je nedovoljno poznata uloga cvekle u boljitku ljudskog organizma. Nutritivna svojstva su joj beskrajna, a oni koji je vole kažu kako “popravlja sve što ne valja u organizmu”.

ZdraviJa vam je kroz ovih nekoliko fotografija pripremila činjenice koje će vas podsjetiti koliko je cvekla nutritivno bogata, te šta sve čini za vaše zdravlje i ljepotu ako je redovno konzumirate.

cvekla hrana zdravlje

cvekla hrana imunitet zdravlje

cvekla sok imunitet zdravlje smoothie

cvekla sok zdravlje imunitet

Možda te zanima
pecene jabuke desert

cvekla sok imunitet zdravlje

cvekla

cvekla zdravlje imunitet sok salata

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh