Dizajner enterijera otkriva kako da uredite spavaću sobu za bolji san

Avatar photo

Mnoge osobe imaju problem sa snom, ne znajući da je jedan od razloga možda upravo njihova spavaća soba. Dizajner enterijera otkriva nekoliko trikova kako da vašu spavaću sobu napravite još udobnijom kako bi u njoj više uživali i bolje spavali!

@theeverygirl

Obratite pažnju na krevet

Veoma je važno da imate odgovarajući krevet i dušek. Prije nego što kupite krevet, važno je da se raspitate o kvalitetu tog dušeka. Istražite internet, pitajte kolege ili potražite stručni savjet. U slučaju da ste nedavno spavali u hotelu u kojem vam je dušek posebno odgovarao, pitajte menadžera hotela gdje su nabavili taj dušek, te saznajte njegove specifikacije.

Iako su svilene posteljine dosta skupe, ipak pokušajte odvojiti novac i kupite jednu. Te posteljine su veoma udobne, hlade tijelo i poboljšavaju san.

Rituali

Kao što su bebe i djeca naviknuti na svakodnevnu rutinu prije spavanja, tako i vi trebate imati svakodnevnu večernju rutinu. Naše tijelo treba da zna da je vrijeme za odmor i relaksaciju. Odvojte 10-ak minuta više u kupatilu, te napravite sebi mali spa užitak.

U slučaju da imate kadu, napunite je vodom, dodajte morsku so i odmorite se nekoliko minuta. Ako nemate kadu, dok se tuširate izmasirajte svoje tijelo dobrim pilingom, te uživajte u tom trenutku tuširanja. Dok se kupate slušajte relaksirajuću muziku, te u kupatilu upalite svijeće koje će dati poseban užitak.

Neka veče bude vrijeme za vas, te uživajte u svakom tuširanju. Zapamtite, ne treba vam silni novac kako bi otišli u spa, napravite ga sami u svom kupatilu!

Zavjese

Kada ukrašavate svoju spavaću sobu, ne zaboravite na zavjese. Lijepe, svijetle zavjese će dati taj posebni sjaj i udobnost vašoj spavaćoj sobi. Na trenutak ćete poželjeti da nikada više iz nje ne izađete!

Možda te zanima

Aroma

Ponekad vam treba dodatna pomoć kako bi se opustili i prije zaspali. Dodavanje opuštajućih mirisa u spavaću sobu je itekako važno. Lavanda je poznata kao biljka koja pozitivno utiče na relaksaciju i poboljšanje sna. Ako imate gdje, uberite lavandu i držite u spavaćoj sobi ili kupite sprej za posteljinu od lavande. Neka vaša soba miriše svježe i opuštajuće.

Svjetlost

Veoma je važno da u spavaćoj sobi nemate prejako osvjetljenje. Nabavite lampe koje imaju prigušeno svjetlo. Na noćni sto dodajte malu lampu koja će dati dovoljno svjetla kada čitate knjigu prije spavanja.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh