Hoteli iz filmova Sofije Kopole u kojima zaista možete odsesti

Avatar photo
sofia kopola hoteli

Oskarovka Sofija Kopola, talentovana rediteljka i scenaristkinja, poznata je po svom estetski prepoznatljivom stilu i jedinstvenom pristupu filmu. Svi poznavaoci rada ove umetnice znaju da njeni filmovi često istražuju teme poput melanholije, usamljenosti, bogatstva i izolacije i da se radnja većine njih odvija u luksuznim ili neobičnim okruženjima.

Upravo hoteli zauzimaju centralna mesta u nekim od njenih ostvarenja, dajući im autentičan okvir i obogaćujući vizuelno iskustvo publike. U ovom tekstu predstavljamo vam četiri najpoznatija hotela iz filmova Sofije Kopole u kojima zaista možete odsesti.

1. Chateau Marmont (Somewhere, 2010), LA, SAD

Chateau Marmont

Film prikazuje život holivudske zvezde u trenucima introspekcije i preispitivanja, a Chateau Marmont služi kao slikovita pozadina koja odiše glamurom. Ovaj hotel postao je kultno mesto zahvaljujući filmu, a stvarni Chateau Marmont postoji kao luksuzna destinacija koju možete posetiti i doživeti.

2. Park Hyatt Tokyo (Lost in Translation, 2003), Tokio, Japan

Park Hyatt Tokyo

Film Izgubljeni u prevodu priča je o dvoje ljudi (Bob i Šarlot) koji se sreću u luksuznom hotelu Park Hyatt Tokyo, koji se nalazi u srcu japanske metropole. Ovaj hotel pruža spektakularan pogled na grad, isti onaj u kome su u filmu uživali likovi Bob i Šarlot. Gosti hotela i u stvarnosti mogu doživeti sofisticiranu estetiku i atmosferu i diviti se veličanstvenoj panorami Tokija.

3. The Carlyle (On the Rocks, 2020), Njujork, SAD

The Carlyle

Sa svojom prepoznatljivom arhitekturom i raskošnim enterijerom, ovaj hotel privlači pažnju kako lokalnih stanovnika, tako i posetilaca iz celog sveta. Sofija Kopola je maestralno upotrebila ovaj prostor kao alat u stvaranju autentične atmosfere filma. Gosti koji se odluče da posete hotel mogu uživati u glamuru prikazanom na filmskom platnu.

Možda te zanima
najbolja skijalista

4. The Plaza Hotel (Marie Antoinette, 2006), Njujork, SAD

The Plaza Hotel

Marija Antoaneta je film o životu čuvene francuske kraljice, a The Plaza Hotel se pojavljuje kao jedna od impresivnih lokacija na kojoj se snimao deo radnje. Sa svojom prepoznatljivom fasadom i raskošnim lobijem, ovaj hotel gostima pruža nezaboravno iskustvo boravka. Rediteljka je mudro iskoristila grandioznost hotela kako bi dočarala atmosferu dvora.

Posetom ovim hotelima, ljubitelji stvaralaštva Sofije Kopole imaju priliku zakoračiti u svet sofisticirane elegancije i vizuelne raskoši i doživeti atmosferu koja je oblikovala njene čuvene filmske priče.

Izvor: Vogue

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh