Juče održan polumaraton “Plava Laguna” u Poreču

Avatar photo

Juče, 26.03.2018, je održan drugi “Plava Laguna” polumaraton u Poreču. Više od hiljadu trkača iz okolnih zemalja se okupilo u predivnom gradu Istre povodom održavanja drugog Porečkog polumaratona.

Prelijepa staza uz more, miris slane vode, sunce i dobar provod su definitivno razlozi zbog kojih mnogi trkači dolaze baš na ovu trku. Međutim, iako je priroda bila prelijepa, bez sumnje možemo reći da staza nije bila nimalo jednostavna! Neprestane uzbrdice otežavale su učesnicima trku, te su mnogi jedan dio trke morali i pješačiti.

Banja Luka Running Club

Pored polumaratona, u Poreču se održala i trka od 10 kilometara koja je definitivno imala veći broj učesnika.

“Trka na 10km u Poreču je bila zanimljiva zbog samog mjesta održavanja, prelijepe staze uz more, mnoštva drugih trkača koji su učestvovali, te valovitog terena sa dosta kratkih uzbrdica i nizbrdica. Zadovoljan sam svojim rezultatom jer sam istrčao lični rekord na toj trci, te sam zadovoljan i plasmanom jer je bila jaka konkurencija.”, rekao je Davor Vidović koji je odnio medalju za treće mjesto na trci od 10 kilometara.

Kao pobjednik polumaratona u muškoj kategoriji izašao je Nelson Kipkogei Cherutich sa rezultatom od 1:05:19, dok je u ženskoj kategoriji najbrža bila Zita Kacser koja je 21 kilometar istrčala za 1:14:35.

Najbolje plasirani Banjalučanin je bio (ko drugi, nego) Srđan Samardžić koji je polumaraton istrčao za 1:12:21.

Možda te zanima
prednosticrossfita

“Trka u Poreču je bila odlična i jako sam zadovoljan rezultatom pošto sam pauzirao od polumaratona više od pola godine zbog zdravstvenih problema, tako da je 1:12 u ovom periodu odlično vreme za mene.”, izjavio je Samardžić.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh