Kako imati mršave noge kao modelsice (ne nabildane)

Avatar photo

Mnoge žene se svakodnevno susreću sa stresom i nervozom svaki put kada vide svoje noge u ogledalu. Bilo da je riječ o višku kilograma ili previše mišićavim nogama, većinu ženske populacije muči pitanje kako to smanjiti noge? Upravo zbog toga, ZdraviJa se bacila u istraživanje i odlučila pronaći odgovor za vas. Više u nastavku.

Hodajte

Duge šetnje su se definitivno pokazale kao najbolji lijek za buckaste noge. Sve što treba da uradite je da stavite slušalice, ili zovnete prijatelje i odete u dugu šetnju. Svakodnevno prelaženje 5-10 kilometara će podstaći gubljenje kalorija i mršavljenje. Međutim, topljenje masti hodanjem će se najviše vidjeti upravo na vašim nogama. Zato, pravac u šetnju.

Pilates vježbe

Lagane pilates vježbe će izdužiti vase noge, te na taj način smanjiti i jake mišiće na njima. Redovno vježbanje pilatesa će vam pomoći da dobijete te vitke, vretenaste noge baš kao što imaju modelsice.

Trčanje na duge staze

Brzo trčanje, tačnije sprintanje, može samo da nabilda vaše noge. Ako pogledate profesionalne trkače kratkih distanci, primijetićete da su njihovi mišići na nogama dosta izraženi. Međutim, na drugu stranu, maratonci imaju te vretenaste, mršave noge. Dakle, ako želite da smanjite obim vašeg donjeg dijela tijela, potrebno je da počenete sa laganim trčanjem na duge staze. Ako prvi put trčite, počnite sa 3 km, pa 5, pa 8, itd..

Izbjegavajte vježbe u teretani

Možda te zanima
joga poze

Da biste imali te mršave, modelske noge, važno je da izbjegavate korištenje sprava koje bildaju noge. Bilo kakve vježbe koje zahtijevaju napor ili teret za vaše noge treba da budu jedno veliko NE. Tako da zaboravite na 100 čučnjeva, hodanje na uzbrdici, sprave za kvadricepse, te ostale leg day workouts.

Korigujte ishranu

Naravno, trening nije sve. Da biste imali mršave noge, potrebno je i da izgubite koju kaloriju. Nezdrave obroke zamijenite voćem i povrćem, te na taj način smanjite unos dnevnih kalorija. Redovnom i korigovanom ishranom plus disciplinovanim treningom izgubićete kilograme, te će vaše noge automatski biti mršavije.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh