Kako piti slatku kafu bez šećera i bez grižnje savjesti

Avatar photo

Kada se opredijelimo za zdrav život i gubljenje kilograma, često se susrećemo sa problemima koji nas izbace sa našeg puta ka cilju. Desi nam se da često posegnemo ka slatkišima, prerađenim proizvodima ili nekim drugim nezdravim namirnicama.

Koliko god veliku želju za mršanjem da imamo, javi nam se taj glas u glavi koji kaže “JEDI”. To se uglavnom dešava jer naš organizam i dalje žudi za nezdravim šećerom na koji je navikao. Da biste spriječili ovakve situacije, potrebno je da pronađete zamjenu za prerađeni šećer.

Upravo zbog toga, ZdraviJa vam predstavlja zaslađivač koji je u potpunosti prirodan, te je idealna i zdrava zamjena za šećer. U pitanju su Stevia Zero Cal prirodne tablete. Pitate se šta je zapravo ta stevija?

Naime, Stevija je ekstrakt biljke Stevia Rebaudiana, te je bezbjednija od ostalih zaslađivača i nema neželjenih efekata. Ova biljka je iz familije Asteraceae, porijeklom iz Južne Amerike, sadrži u sebi pektin, A, C i B vitamine, mikroelemente (kalijum, magnezijum, kalcijum), antioksidanse, kao i amino kiseline.

Ako ste navikli da svoju jutarnju kafu pijete slatku, to sada i možete i to bez grižnje savjesti. Naime, Steviju koristimo da zasladimo napitak ili hranu, bez da ćemo unijeti previše kalorija u svoj organizam i da ćemo opteretiti svoje tijelo šećerom ili vještačkim zaslađivačem.

Možda te zanima
cajevi za detoks

Takođe, važno je napomenuti da je ona ermostabilna, te se koristi kao i običan šećer, za kuvanje, pečenje, te zaslađivanje napitaka.
Inulin sadržan u Stevia Zero Cal tabletama, povećava apsorpciju kalcijuma u organizmu, te ima pozitivan uticaj na crevnu mikrofloru i ujedno ometa metabolički proces stvaranja masnoća u organizmu.

Važno je napomenuti da dve tablete Stevije jesu zamjena za jednu kašiku šećera. Stevia Zero Cal tablete možete odmah naručiti ovdje, i već od danas bez grižnje savjesti možete uživati u svojoj omiljenoj slatkoj kafi.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh