Kako zapravo funkcioniše maderoterapija otkriva “Mica Oklagijica”

Avatar photo

Milica Grgić, prvi maderoterapeut u Bosni i Hercegovini, za magazin ZdraviJa otkriva sve tajne sjajnih tretmana maderoterapije. Punih jedanaest godina, Milica se nalazi u svijetu uljepšavanja, a proteklih godinu dana njen fokus je upravo maderoterapija. Za svega nekoliko mjeseci, Milica je uradila više od 6,000 tretmana, te je u narodu postala poznata pod imenom “Mica Oklagijica”.

Da se dobar glas daleko čuje potvrđuje i činjenica da Miličine učenice dolaze sa svih strana svijeta kako bi od najbolje naučile metode ovog tretmana. Kao i što sama Milica kaže, iza nje je čitava armija učenica iz raznih država, uključujući Austriju, Njemačku, Norvešku, Švedsku, Tursku, BiH i druge.

Nikada ne sudite onome što niste probale, jer maderoterapija, urađena pravilno, zaista daje rezultat.

Šta je to maderoterapija i šta zapravo radi tijelu?

Maderoterapija ili terapija drvetom je tehnika masaže koja vuče korijene iz Kolumbije. Zasnovana je na korisćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta sto čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na kožu.

Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namijenjena je osobama sa discproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu i celulitu.

Ovom metodom stimuliše se i popravlja ravnoteža energije. Smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru i to potpuno bezbolno bez podliva, modrica i oštećenja.

Kako si se odlučila da se počneš baviti time i po čemu si drugačija od drugih koji se bave maderoterapijom?

Da budem iskrena, sasvim slučajno sam počela cijelu ovu priču. A pošto sam neko ko je uvijek bio ambiciozan, te volim da rizikujem, taj moj potez nije bio čudan mojoj okolini iako, moram priznati, nisu baš vjerovali u to.

Iako sam punih 11 godina u dodiru sa poslovima koji su vezani za njegu lica i tijela, definitivno je bilo teško u početku predstaviti nešto što je bilo potpuno nepoznato i novo.

Ulažući sve atome snage koje posjedujem, uspjela sam postići sjajne rezultate, te sam kreirala brend „Mica Oklagijica“ koji je sve više i više prepoznatljiv u regionu. Kada se priča o maderoterapiji, moj brend se zasigurno provlači kroz svaki razgovor.

Smatram da sam drugačija od ostalih jer se od mene uvijek očekuje neočekivano, pogotovo kada je u pitanju moj posao.

Zašto je maderoterapija dobra za žene i da li je korisna i za muškarce?

I sami znate da je danas ženama briga o izgledu i tijelu na prvom mjestu. Maderoterapija im omogućava sve ono što su oduvijek željele. Bez puno muke, sa samo malo promjena navika i discipline postižu se sjajni rezultati.

Što se tiče muškaraca, i oni mogu da koriste maderoterapiju. Međutim, mi još uvijek nismo dostigli tu granicu otvorenosti pa baš i ne žele da pričaju o tome, iako dosta njih koristi maderoterapiju.

Da li postoji vrijeme, godišnje doba kada je najbolje raditi ove tretmane?

Što se tiče izvođenja tretmana nema ograničenja u zavisnosti od godišnjeg doba. Iako je naravno bolje zimi i u proljeće, kako bi žene bile spremne za ljeto.

Koliko vremena traje jedan tretman i koliko tretmana se preporučuje za vidljive rezultate?

Jedna zona se tretira 30 minuta. Ne postoji maksimalan broj tretmana, ali je minimum pet da bismo postigli neki rezultat, iako sve zavisi od organizma.

Koji su to prvi rezultati koje klijenti primijete?

Prve promjene su vidljive od trećeg tretmana, a to je izlazak celulita na površinu i čišćenje organizma koje počinje već od prvog tretmana.

Da li postoje neke limitacije (koje osobe ne bi trebale raditi ove tretmane)?

Možda te zanima
milena buđevac

Maderoterapija je odlična skoro za sve. Muškarce, žene, mlađe, starije.

Jedino što izbjegavamo kada je u pitanju izvođenje tretmana su osobe sa trombozom, što nam je već poznato da se osobama sa tim problemom ne preporučuje ni klasična masaža.

Mnoge žene se žale da imaju podlive i modrice nakon tretmana, da li je problem u nestručnim osobama ili je u pitanju nešto drugo?

Nažalost, najveći je problem u nestručnim osobama. Danas svi misle da se mogu baviti maderoterapijom bez kvalitetne edukacije i edukatora. Nije baš tako jednostavno kao što možda izgleda na snimcima koje pronađu. Moramo poznavati tijelo, limfni sistem i generalno organizam.

U posljednje vrijeme moj inbox je pretrpan porukama od djevojaka koje su zadobile, slobodno ću reći, povrede lošim odabirom maderoterapeuta ili nekoga ko se tako naziva. Jedino što ja mogu jeste da ih posavjetujem da izliječe svoju kožu i tkivo i dok god su u takvom stanju, da ne rade niti jedan tretman.

Apelujem još jednom da misle na sebe i dobro razmisle kod koga će otići.

Koji je tvoj savjet za sve one koji razmišljaju da li da rade maderoterapiju ili ne?

Moj jedini savjet je da jednostavno probaju maderoterapiju, a kao što sam već spomenula da dobro razmisle, raspitaju se i tek onda odluče kod koga će rezervisati termin.

Nikada ne sudite onome što niste probale, jer maderoterapija, urađena pravilno, zaista daje reultat.

I uvijek moram da naglasim moto kojim se vodim, a tako i savetujem moje učenice “Poželite drugima dobro. Njihov uspjeh nikada ne ograničava vas.”

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh