Kayla Itsines: Kako razviti pozitivno razmišljanje?

Avatar photo

Ukoliko ste ikada pogledali u nekoga i pomislili “kako su srećni”, onda je ovaj tekst sigurno za vas, jer vjerujemo da svi mogu biti ‘ta osoba’, isključivo radeći na svom razmišljanju.

Mentalna snaga je nešto na čemu možete raditi svakodnevno. U nastavku pronađite nekoliko savjeta koje želimo da podijelimo sa vama kako bismo vam pomogli da izgradite jak, pozitivan način razmišljanja!

Naučite da priznate da ste imali loš dan

Loši dani se mogu desiti svima! Iako to ponekad može biti i loša sedmica, a ne samo jedan loš dan, važno je da to ne dopustite. Apsolutno je u redu da se osjećate ljutito ili uznemireno ako nešto krene naopako, samo zapamtite da to ne određuje ostatak vaše sedmice, mjeseca ili godine. Da biste izgradili snažan način razmišljanja, morate se usaglasiti sa činjenicom da će se pojaviti prepreke, ali znajte da imate snagu da ih prevaziđete.

Loš dan ne bi trebalo da vas sprečava da živite svoj život, ali je teško osjećati se spremno da probate nešto novo, ako razmišljate o nečemu što se desilo prošle nedelje. Sljedeći put kada budete imali loš dan, učinite nešto da povećate svoje samopouzdanje i shvatite koliko vam je bolje!

Pričajte sami sa sobom

Često razgovaramo sa sobom na način na koji nikada ne bismo razgovarali sa drugom osobom. Zamislite da vam je prijatelj došao i rekao da želi započeti novu fitnes rutinu. Ne biste mu odgovorili negativno ili isticali da je pokušavao nekoliko puta ranije i da nikada nije uspio, zar ne? Pa onda, zašto biste to rekli sebi? Što više budete radili na tome da postanete ljubazni prema sebi, to ćete lakše to i postati.

Preduzmite akciju

Da biste razvili pozitivan način razmišljanja, morate naučiti da preduzmete akciju kada se bojite. Znamo da to zvuči prilično zastrašujuće, ali takođe može biti nevjerovatno korisno. Shvatite da morate izaći izvan svoje zone udobnosti. Iako nešto kao što je javni govor vjerovatno nikada neće biti vaša omiljena stvar, vjerujte da je to način da se povežete sa nevjerovatnim ljudima i prevaziđete sami sebe!

Razmišljajte o dosadašnjem napretku svakog dana

Kada posmatrate neki veliki cilj, on se može učiniti ogromnim. U ovakvim situacijama probajte sami sebi ukazati na napredak koji ste napravili, jer to može napraviti veliku razliku. Takođe možete pokušati da se u nekom trenutku na kraju dana zapitate šta ste to danas naučili, šta biste mogli poboljšati i u kom smjeru želite dalje da se krećete.

Možda te zanima

Jačanje vašeg načina razmišljanja zahtijeva malo vremena i vežbanja, ali zaista vrijedi! Čak i ako se osjećate mentalno snažnim, mislimo da uvijek ima prostora za malo poboljšanje.

Zapamtite, svaki dan je prilika da oblikujete svoj život onako kako želite da on izgleda! Sve zaista počinje u vašoj glavi.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh