Ljubav i briga o sebi | 10+ ideja koje možete uraditi svaki dan

Avatar photo
briga o sebi

Idite ranije na spavanje

San je veoma važan po kompletno mentalno zdravlje i funkcionisanje organizma. Kvalitetan san ogleda se i na vašoj koži, koja će dobiti svježinu i sjaj.

Budite se ranije

Buđenje čak i 30 minuta ranije daje vam slobodu da izbjegnete osjećaj užurbanosti, zaostalosti ili tromosti. Iskoristite vrijeme za vježbanje, budite sami sa svojim mislima ili jednostavno uživajte u jutarnjoj kafi u miru, umjesto da nervozno čekate u koloni do radnog mjesta.

briga o sebi
@pinterest

Jedite vani

Ne morate otići u restoran da biste sjeli u baštu i uživali u obroku. Pripremite obrok kod kuće, a onda ga servirajte na terasi, u dvorištu kuće ili se provozajte do obližnjeg izletišta. Promjena krajolika pomoći će vam da usporite, budete prisutni u sadašnjem trenutku i uživate u obroku!

Možda te zanima
saveti za detoks

Pustite mašti na volju

Izdvojite vrijeme koje ćete iskoristiti da ispoljite svoju kreativnost, ma šta to bilo. Nabavite bojanku za odrasle, ili isprobajte nešto što se već dugo nalazi na vašoj listi želja.

briga o sebi
@pinterest

Budite sami

Nema ništa loše u tome da budete sami, štaviše, poželjno je. Nemojte se osjećati krivima što ste odbili nekoga za druženje, a to vrijeme iskoristili za trčanja, gledanje omiljene serije, šopingovanje ili jednostavno odmaranje!

Izdvojite vrijeme za njegu kože

Prepustite se svojoj rutini njege kože i dajte svom tijelu tretman kakav zaslužuje! Piling, mackanje, maska za lice, hidratacija, masaža lica – neka postanu vaša svakodnevica.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh