Petnaestominutni trening za sagorijevanje masti

Avatar photo

Stižu nam praznici, a sa njima i teška hrana. Ukoliko već ne možete izbjeći prazničnu trpezu, odvojte svaki dan vrijeme za trening. Ako spadate u grupu onih koji treninge ipak vole raditi u vlastitom domu, za vas smo pripremili vježbe uz koje ćete za samo 15 do 20 minuta dnevno izgubiti masnoće i podstaći rast mišića. Od opreme vam je potrebna udobna podloga i dobra volja.

Čučnjevi

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena. Ruke stavite na ramena tako da dlan desne ruke postavite na lijevo rame i obrnuto. Savijajući koljena, polako se spustite u čučanj sve dok vam stražnjica i koljena ne budu u istoj ravni. Zadržite dvije sekunde, a zatim se brzo podignite. Tokom izvođenja vježbe, gledajte ravno ispred sebe.

čučnjevi
@menshealth.com

Napravite četiri serije po 7 ponavljanja, praveći 60 sekundi pauze između svake serije.

Skok iz čučnja

Ovu vježbu izvedite na nekoj laganijoj podlozi kako se ne biste povrijedili prilikom skoka.

Zauzmite položaj za čučanj i spustite se dolje sve dok vam butine ne budu paralelne sa podom, a stražnjica u ravni sa koljenima. Zadržite dvije sekunde, a potom skočite i vratite se u čučanj.

skok čučanj
@gfycat.com

Kao i u prethodnoj vježbi, napravite četiri serije po 7 ponavljanja, praveći 60 sekundi pauze između svake serije.

Sklekovi

Zauzmite položaj za sklek, tako da dlanovi budu u nešto širem položaju od širine ramena. Leđa i vrat držite ravno, tako da gledate u pod, a ne ispred sebe. Polako se spuštajte dok vam prsa ne dodirnu tlo, a zatim se nešto brže podignite. Veoma je važno sporo izvoditi vježbu jer tako dobijate snagu.

sklekovi
@menshealth.com

Napravite četiri serije po osam ponavljanja, praveći pauzu od 60 sekundi između svake serije.

Možda te zanima
meditacija

Sklek sa udarcem dlanovima

Ovu vježbu izvodite kao i prethodnu samo što se, nakon što ste uraditi sklek, ne vraćate u početni položaj, već se rukama odbacujete od podloge i spajate dlanove kao da aplaudirate.

sklek aplauz
@menshealth.com

Napravite četiri serije po četiri ponavljanja, praveći pauzu od 60 sekundi između svake serije.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh