Postoji efikasan način borbe protiv alergije na polen

Avatar photo
polen

Proljeće nam je stiglo, dani su napokon postali duži. Sve počinje da pupa i cvjeta pa nas, osim ljubavi u vazduhu, počinje pratiti miris cvijeća ali i polen drveća, poput hrasta, brijesta, javora, breze, bora, masline.

Nažalost, čak 800.000 stanovnika BiH i ove godine sa strepnjom dočekuju najljepše godišnje doba, jer će im upravo polen navedenih biljaka uzrokovati alergijsku kijavicu, začepljen nos ili pojačano curenje sekreta iz nosa, peckanje i suzenje očiju i druge simptome.

Zahvaljujući savremenim lijekovima dostupnim i u našim apotekama, naši sugrađani će imati priliku da brzo i uspješno otklone simptome alergijskog rinitisa i poboljšaju kvalitet života, provodeći slobodno vrijeme u prirodi i uživajući u ljepotama najljepšeg godišnjeg doba.

alerixAlerix® (feksofenadin) je lijek iz posljednje generacije nesedativnih H1 antihistaminika, i namijenjen je simptomatskom liječenju alergijskog rinitisa (AR).

Alerix® karakteriše veoma brz početak djelovanja tako da simptome otklanja već unutar prvog sata nakon primjene. Za razliku od većine drugih lijekova za otklanjanje simptoma AR-a, Alerix® pokazuje značajno duže djelovanje tako da simptome AR-a drži pod kontrolom tokom cijelog dana. Ovo je izuzetno važno kod lijekova koji se primjenjuju jedanput na dan, jer pacijenti oboljeli od AR-a imaju najizraženije simptome u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim časovima.

Samo će lijek sa dugim djelovanjem jednodnevnim doziranjem omogućiti pacijentu potpunu cjelodnevnu kontrolu simptoma, i na početku i na kraju dana.

Za razliku od drugih, starijih lijekova za liječenje AR-a, Alerix® ne izaziva pospanost niti utiče na sposobnost upravljanja vozilima, pa je lijek izbora za sve radno aktivne osobe, a naročito za osobe čiji posao ili druge aktivnosti zahtijevaju pojačanu koncentraciju i budnost, uključujući ovdje i sve vozače motornih vozila.

Primjena lijeka Alerix® poboljšava kvalitet života pacijenata oboljelih od alergijskog rinitisa zahvaljujući brzom početku djelovanja i potpunoj 24-satnoj kontroli simptoma. Alerix® je bez ljekarskog recepta dostupan u svim apotekama, a namijenjen je odraslim i djeci starosne dobi 12 godina i više.

Možda te zanima
nervozna

Alerix® – za život bez simptoma alergije.

Možda ti bude korisno: PROVJERENE prirodne metode u borbi protiv alergija (Savjet doktora)

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh