Now Reading
Postoji efikasan način borbe protiv alergije na polen

Postoji efikasan način borbe protiv alergije na polen

polen

Proljeće nam je stiglo, dani su napokon postali duži. Sve počinje da pupa i cvjeta pa nas, osim ljubavi u vazduhu, počinje pratiti miris cvijeća ali i polen drveća, poput hrasta, brijesta, javora, breze, bora, masline.

Nažalost, čak 800.000 stanovnika BiH i ove godine sa strepnjom dočekuju najljepše godišnje doba, jer će im upravo polen navedenih biljaka uzrokovati alergijsku kijavicu, začepljen nos ili pojačano curenje sekreta iz nosa, peckanje i suzenje očiju i druge simptome.

Zahvaljujući savremenim lijekovima dostupnim i u našim apotekama, naši sugrađani će imati priliku da brzo i uspješno otklone simptome alergijskog rinitisa i poboljšaju kvalitet života, provodeći slobodno vrijeme u prirodi i uživajući u ljepotama najljepšeg godišnjeg doba.

alerixAlerix® (feksofenadin) je lijek iz posljednje generacije nesedativnih H1 antihistaminika, i namijenjen je simptomatskom liječenju alergijskog rinitisa (AR).

Alerix® karakteriše veoma brz početak djelovanja tako da simptome otklanja već unutar prvog sata nakon primjene. Za razliku od većine drugih lijekova za otklanjanje simptoma AR-a, Alerix® pokazuje značajno duže djelovanje tako da simptome AR-a drži pod kontrolom tokom cijelog dana. Ovo je izuzetno važno kod lijekova koji se primjenjuju jedanput na dan, jer pacijenti oboljeli od AR-a imaju najizraženije simptome u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim časovima.

Samo će lijek sa dugim djelovanjem jednodnevnim doziranjem omogućiti pacijentu potpunu cjelodnevnu kontrolu simptoma, i na početku i na kraju dana.

Za razliku od drugih, starijih lijekova za liječenje AR-a, Alerix® ne izaziva pospanost niti utiče na sposobnost upravljanja vozilima, pa je lijek izbora za sve radno aktivne osobe, a naročito za osobe čiji posao ili druge aktivnosti zahtijevaju pojačanu koncentraciju i budnost, uključujući ovdje i sve vozače motornih vozila.

Primjena lijeka Alerix® poboljšava kvalitet života pacijenata oboljelih od alergijskog rinitisa zahvaljujući brzom početku djelovanja i potpunoj 24-satnoj kontroli simptoma. Alerix® je bez ljekarskog recepta dostupan u svim apotekama, a namijenjen je odraslim i djeci starosne dobi 12 godina i više.

See Also

Alerix® – za život bez simptoma alergije.

Možda ti bude korisno: PROVJERENE prirodne metode u borbi protiv alergija (Savjet doktora)

 

View Comments (0)

Leave a Reply

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top