Priprema ormara za hladne dane u 8 koraka

Avatar photo
spremanje ormara odeca

Znakovi nadolazeće zime postaju sve izraženiji, što znači da je vreme da počnemo razmišljati o pripremama odeće za hladnije dane. Jedan od najvažnijih koraka u tom procesu je prečišćavanje ormara i osvežavanje garderobe kako bismo bili spremni za sve što zima donosi. Evo nekoliko koraka koji vam mogu pomoći da ovaj zadatak obavite brzo i uspešno.

1. Izvadite sve stvari iz ormara

Prvi korak u procesu prečišćavanja ormara jeste da izvadite svu odeću i obuću iz ormara. Ovo će vam pomoći da pregledate sve što imate i donesete odluke o tome što želite zadržati, a što ćete možda donirati, prodati ili baciti.

2. Pregledajte i sortirajte

Kada imate sve svoje stvari pred sobom, vreme je da pregledate svaku stavku. Razmotrite jeste li nosili određeni komad odeće u poslednjih godinu dana. Ako niste, razmislite o tome da ga donirate ili prodate. Takođe proverite ima li oštećenja ili tragova habanja na odeći koju želite zadržati.

3. Sezonsko razdvajanje

Odvojite odeću i obuću za toplije dane od one koja će vam biti potrebna tokom zime. Spremite ljetne komade na dno ormara ili u kutije kako biste napravili više prostora za zimsku garderobu.

4. Očistite i popravite

Pre nego što vratite odeću u ormar, operite je. Obrišite prašinu i provjetrite prostoriju. Takođe, pregledajte odeću koju želite zadržati i popravite eventualne sitne šavove, kopče ili dugmad koji su oštećeni.

5. Organizujte sve stvari

Organizacija je ključ uspešnog ormara. Razmislite o tome kako biste najbolje mogli organizovati svoju garderobu. Možete koristiti vješalice, kutije za pohranu, ladice i police kako biste sve držali uredno i pregledno.

6. Donirajte, prodajte ili reciklirajte

Odeća koju više ne želite ili ne nosite može biti korisna drugima. Donirajte je lokalnim humanitarnim organizacijama ili je prodajte na internetu. Ako je odeća potpuno istrošena, razmotrite mogućnost recikliranja kako biste smanjili uticaj na okoliš.

Možda te zanima
praznicni sto

7. Nabavite zimsku opremu

Proverite trebate li nove zimske jakne, čizme, šalove ili rukavice. Ovo je pravi trenutak da se pripremite za hladne dane nabavkom nedostajućih komada.

8. Planirajte sezonske promjene

Ako želite održavati svoj ormar urednim tokom cele godine, razmislite o sezonskim promenama. To uključuje zamenu ljetne garderobe zimskom i obratno.

Prečišćavanje ormara i priprema za zimu može biti naporan proces, ali će vam dugoročno pomoći da imate pregledniju i funkcionalniju garderobu.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh