4 aktivnosti za dan odmora od teretane

Avatar photo

Za sve vas koji volite da vežbate, koji ste zavisni od endorfina ili je trening jednostavno deo vaše rutine, možda će se dan za odmor činiti kao nešto što se teško prihvata. Dan odmora je od jednake važnosti kao i trening, jer daje vašem telu, mišićima i zglobovima period za oporavak. ZdraviJa vam u nastavku teksta donosi koje to fizičke aktivnosti možete da radite, kako biste se odmorili od napornih vežbi u teretani.

Izostanak odmora povećaće vaše šanse za povredu ili čak hronični zamor. Dan odmora ne mora da znači da će se sve svesti na ležanje u krevetu. To samo znači odmor od vaših uobičajnih aktivnosti. ZdraviJa vam u nastavku donosi predloge aktivnosti koje možete da radite i opuštate se.

Možda vam bude zanimljivo: Kako da počnete da trčite sa svojim psom?

Joga

Joga je savršena alternativa za odmor, jer se koncentriše na zdravlje, fokusiranost i oporavak. Ona vam omogućava rastezanje tela i opuštanje uma, da se ponovo povežete sa vašim duhom, poboljšava vašu ravnotežu, kao i psihičku stabilnost, a da ne pominjemo da je nije lako raditi, kao što mnogi misle. Ljudi koji praktikuju jogu znaju da se i posle joga sesije čovek itekako može oznojiti.

odmora
@pinterest

Plivanje

Plivanje je jedan od najboljih načina da razmrdate svoje telo bez da mu priuštite stres ili naprezanje. Plus, uvek možete pronaći dodatnih 10 minuta za saunu ili neku drugu sličnu aktivnost koju nudi spa centar.

odmora
@pinterest

Planinarenje

Planinarenje je apsolutno odmaranje za one koji vole čist vazduh. Zgrabite prijatelja ili psa i izađite napolje. Ukoliko ste se odlučili za planinu, kako bi to i dalje izgledalo kao dan odmora, ponesite i ranac pun opreme za piknik. Ovo je prilika da se družite sa ljudima, boravite na čistom vazduhu, u prirodi, ali i da i dalje ostanete u pokretu.

Ples

Postoje plesovi koji su jednako intenzivni kao Cross Fit. Ove aktivnosti omogućavaju istu količinu endorfina, odličan način upoznavanja novih prijatelja, kretanje uz muziku. Ovakva druženja veoma često duže traju od običnih treninga, što je takođe sjajno proveden dan odmora.

Možda te zanima
brzi kratki treninzi

 

Možda vam bude interesatno: Evo kako da plesom zategnete gotovo sve mišiće

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh