Da li znate šta je AcquaPole?

Avatar photo

Vežbanje u vodi je fantastično za smanjenje pritiska na zglobove. Ples oko šipke je odličan za postizanje elastičnosti tijela. Da li ste ikada razmišljali o tome da spojite ovo dvoje? AcquaPole je nova vrsta treninga u bazenu i sigurni smo da vam zvuči jako primamljivo.

Ideja je nastala u Italiji gdje su dugi stubovi (visine 2,2 metra) prvi put potopljeni u bazen i stavljeni u ležište koje se nalazi na dnu bazena. Ova aktivnost je pogodna za sve uzraste i nivo fleksibilnosti, što inače nije slučaj sa plesom ove vrste. U vodi nema teže što znači da se svako tijelo, bilo da je u pitanju neko od 10 ili 90 godina, može baviti AcquaPole-om, a vežbanje u vodi je itekako korisno za bilo koga.

Dakle, možda nećete moći da stavite nogu iza vrata na suhom, ali ćete u vodi biti potpuno fleksibilni. Voda kao nova sredina za vežbanje plesa na šipki unosi novi trend, posvećen mlađim generacijama, jer su do skoro vodene vježbe kao što je akvabik smatrane aktivnostima za starije osobe.

Iako postoje neki potezi ove vrste plesa koji se ne mogu izvoditi u bazenu, većina je prilagođena novim pravilima. Kako bi učesnici mogli izvoditi vježbe u kontinuitetu, AcquaPole se izvodi sa glavom iznad nivoa vode, mada neke vježbe ipak zahtijevaju da zadržite dah i potopite se u potpunosti.

Možda te zanima
hodanje

Većina ljudi koji su iskusili ovu vrstu aktivnosti kažu da plesanje u vodi može pomoći u poboljšanju kondicije, povećanju samopouzdanja i smanjenju tjelesnih masti. Donedavno je vladalo mišljenje da su plesači oko šipke obično mršavi ljudi, ali je upravo AcquaPole povećao popularnost ovog načina vježbanja, jer je dostupan baš svima.

ZdraviJa sa nestrpljenjem čeka da isproba ovu ludost.

 

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh