Proizvodi iz srca prirode koji će vam omogućiti neodoljiv preplanuo ten

Avatar photo

Odlazak na godišnji odmor, posebno ako ste se zaputili na neku morsku destinaciju, svakako će podrazumijevati uživanje u plivanju, ali i sunčanju. Pored uživanja, cilj nam je, svakako, da nam koža ostane zdrava i zaštićena, naročito od štetnog sunčevog zračenja, tj. od UVA/UVB i IR-A zraka.

Najbolja preventiva je prije svega umjeren boravak na suncu u vrijeme najvećeg UV indeksa. Ipak, pravilan odabir proizvoda sa zaštitnim faktorom je svakako od presudnog značaja. Kako sunce ima i svojih korisnih uticaja po naše zdravlje, uz adekvatnu zaštitu ovog ljeta mu se možete bezbrižno prepustiti.

Upravo zato je ZdraviJa istražila koja linija proizvoda u sebi sadrži prirodne supstance koje na najbolji način štite i najosjetljivije tipove kože i ovaj put smo se opredijelili da vam predstavimo BURЯA Sun proizvode, jer sadrže ektoin.

Ektoin je prirodna supstanca izolovana iz jedne vrste bakterija koja preživljava pod ekstremnim uslovima UV zračenja, temperature i saliniteta, štiti imuni sistem kože i ostvaruje dugotrajan efekat hidratacije. BURЯA Sun kolekcija za zaštitu kože lica i tijela od štetnih sunčevih zraka je bez parabena, pogodna za cijelu porodicu, jer pruža visok stepen zaštite uz pomoć hemijskih i fizičkih filtera. Kreme za zaštitu kože lica SPF 30 i SPF 50 su bez mirisa i boja, pa se preporučuju za zaštitu tokom cijele godine.

Zbog većeg razarajućeg efekta ultravioletnih zraka koje sunce ima na epitel kože, potrebno je koristiti proizvode sa visokim zaštitnim faktorom i kada je koža normalno pigmentovana. BURЯA Sun Body Milk SPF 15 Carrot oil infused  i BURЯA Sun Body Milk SPF  30 Chocolate souffle mlijeka za tijelo namijenjena su cijeloj porodici kao vrhunska njega i zaštita kože tijela od štetnih sunčevih zraka.

Ako volite čokoladu, zamislite taj neodoljivi miris i nanesite proizvod BURЯA Sun Body Milk SPF 30 Chocolate souffle. Zaštitiće vas od slobodnih radikala, prijevremenog starenja kože, a ujedno je i hidrirati. Kada vam je potrebno da obezbijedite željenu preplanulost kože, nanesite BURЯA Sun Body Milk  SPF 15 Carrot oil infused, koje sadrži ulje šargarepe bogato beta karotenom, prekursorom vitamina A koje djeluje kao snažan antioksidans, a sa kojim ćete povećati količinu pigmenta kože.

Od ovog ljeta, novi proizvod BURЯA SPF 50+ mleko za lice i telo, namijenjeno djeci i odraslima obezbjeđuje optimalnu zaštitu od UVA/UVB i od IR-A sunčevih zraka, uz pomoć ekstrakta matičnih ćelija planinske brusnice i čini pravi izbor za cijelu porodicu. Zajedno sa ektoinom hidrira i štiti kožu od pojave crvenila i osipa, ne ostavljajući bijele tragove nakon nanošenja.

Možda te zanima
bojanke za odrasle

Matične ćelije planinske brusnice, koje štite od IR zraka, zajedno sa ektoinom djeluju antioksidativno, što prevenira oštećenja i nastajanje fotostarenja kože. Organski i neorganski UV filteri u preparatu se preporučuju za njegu i najosetljivije kože koja je izložena sunčevim zracima. Posebna tehnologija izrade ovog preparata čibi da ne ostavlja bijele tragove na koži nakon upotrebe.

BURЯA sun kolekcija doprinosi efikasnoj zaštiti kože na suncu. Proizvodi sadrže optimalan odnos fizičkih i hemijskih UV blokatora. Sve BURЯA sun formulacije proizvoda za zaštitu kože lica i tijela od negativnih sunčevih UVA/UVB zraka su sa ektoinom i bez parabena.

Ove godine malo više uživajte na suncu, podstaknite jak imunitet kože lica i tijela, spriječite upalne procese i obezbijedite optimalnu hidrataciju koži kojoj je potrebna dodatna podrška i zaštita, a ZdraviJa vam za ovu neodoljivu formulu za zdravo uživanje preporučuje BURЯA sun kolekciju. I zato birajte more, bazen i savršen ten!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh