Prvi put- razgovor sa Dacom Magic

Avatar photo
prvi put

Znamo koliko je izazovno razgovarati sa devojkama o njihovom prvom sekusalnom iskustvu. Teško je i iz ugla majke, a i iz ugla devojke. Ipak, uvek želite da taj razgovor obavite kako treba s obzirom da je on zaista važan.

Zajedno sa našom dragom Draganom (@dacamagic) razgovarali smo na temu- Moj prvi put.

ZdraviJa- Da li zaista boli “prvi put”?

Dragana: Zapravo, prvi put uopšte ne treba da boli. Ili možda malo kao neko peckanje, ili da možda imate neki neprijatni odećaj koji traje jako kratko. Ali, uopšte ne treba da boli. Ne treba da bude nikakve lokve krvi, ali tačka ili dve su normalne. Zašto? Himen je opna, koja ne mora da pukne prilikom prvog puta, može samo da se rastegne. Kod nekih devojka puke posle par puta, kod nekih čak nakon porođaja. To uopšte ne treba da bude bolno, niti ikakvo cepanje ili grč. Tako nešto, ne treba da se govori devojkama pred prvi put. “To će jako da te boli, nećeš moći da ustaneš iz kreveta.” Ne, apsolutno ne. Ono što je najbitnije, jeste- devojke budite opuštene i spremne za to. Budite sigurne da to želite. I dajte sebi vremena, koliko god da vam je potrebno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Dukuljev (@dacamagic)

Možda vam bude interesantno: “Zašto je dobro za žene da masturbiraju?”

ZdraviJa- Kako razgovarati sa devojkama pred njihov “prvi put”?

Dragana: Mislim da je jako bitno da devojke znaju da je njihov “prvi put” nešto što one biraju kada žele da urade i niko drugi ne treba da utiče na tu odluku. I bitno je da znaju kako da se zaštite pre toga. Da se upoznaju sa kondomima, kontracepcijom, posavetuju sa svojim ginekologom. Ali i, ono što nas često ne uče, to je i da porazgovaramo o ženskom zadovoljstvu. Obe strane treba da uživaju. Potrebno je i da komunicirate sa svojim partnerom ili partnerkom kako biste ukoliko želite postavili neke granice, izrazili jasno šta vam se dopada, a šta ne. Jako bitno- TREBA DA VAM PRIJA. Ne treba da bude bolno i strašno iskustvo, nego prijatno za obe strane.

ZdraviJa- Da li je sramota da devojka sa sobom nosi kondom?

Dragana: Apsolutno ne. Svaka osoba koja je seksualno aktivna, treba da ima kondom kako bi sebe zaštitila. Nije sramota da ga kupi ni dečno, ni devojka ili da ga nosi sa sobom. Verujem da su neke devojke nekada doživele neprijatne situacije zbog toga, ali ako vas je neko zbog toga osudio, mislim da razmislite da li zaista želite išta sa tom osobom.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh