Retrogradni Merkur – šta je i šta nas očekuje u ovom?

Avatar photo

Od danas na scenu stupa retrogradni Merkur – većini omržen i nimalo drag. Retrogradni Merkur je prividno kretanje Merkura unazad i ukazuje na izraženiju opasnost od smanjene opreznosti kao i na izraženiju opasnost od mogućih češćih ili značajnijih propusta i grešaka u postupcima kao i u razumjevanju.

Merkur se u astrologiji povezuje sa komunikacijom i informacijama, sa percepcijom, sa razmišljanjem i rasuđivanjem, sa transportom i putovanjima, sa razmjenom i trgovinom, itd.

Šta znači retrogradni Merkur?

Kada je Merkur retrogradan često je potrebno biti na dodatnom oprezu i treba se još bolje čuvati neprilika i problema. Retrogradni Merkur donosi izraženiju opasnost od započinjanja nekih aktivnosti ili nekih poslova bez adekvatne pripreme ili bez dovoljno jasnog, preciznog i realnog plana i odgovarajućeg razmatranja situacije što sa sobom nosi i povećani rizik od javljanja prepreka, problema i neuspjeha u pokušaju realizacije takvih zamisli i planova.

Donosi i izraženiju opasnost od lakšeg upadanja u nekakve životne “zamke” tako da je poželjno naročito kada je Merkur retrogradan biti na još većem, dodatnom oprezu i kada su u pitanju važni dogovori, pristanci, potpisivanje ugovora i sl.

https://www.zdravija.com/veliki-godisnji-horoskop-za-2020-godinu/

Dodatan oprez je poželjan i prilikom kupovine nekretnina, automobila i vrjednijih stvari a veći oprez je potreban takođe i prilikom transporta vrijednih stvari, bilo prilikom njihove kupovine bilo prilikom njihovog premeštanja ili npr. transporta, zbog selidbe. Takođe, prilikom putovanja  postoji izraženija opasnost od javljanja raznih neprijatnih situacija a takve neprijatnosti često mogu biti vezane upravo za javljanje kvara prevoznog sredstva ali neretko i za lakše javljanje najrazličitijih nesporazuma u komunikaciji među ljudima koji putuju.

Prvi retrogradni Merkur u 2020.

Prvi retrogradni Merkur započinje danas i traje do 30. marta. Ovaj retrogradni Merkur je u znaku Ribe što znači da mu je oduzeta racionalna strana, domišljatost i logična priroda.

Saznajte što vaš znak Zodijaka očekuje tokom retrogradnog Merkura u znaku Riba!

Ovan

Očekuje vas vrlo naporan period i često ćete biti ljuti i napeti. Stalno ste pod pritiskom i niste sigurni ni u jednu odluku koju donesete. Retrogradni Merkur vas upozorava da obratite pažnju na svoje snove, jer će vam oni dati zanimljive i vrijedne smjernice.

Preporučuje se da tokom ovog perioda počnete šetati, posvetite se meditaciji i aktivnostima koje vas opuštaju. Boravite više vremena na rijeci ili jezeru, jer voda ima čudesnu moć umirivanja.

Bik

Ovaj retrogradni Merkur vašem znaku donosi pojačanu energiju. Baš zbog toga ćete biti glavni oslonac za svoje prijatelje u ovim mračnim danima. Važno je da razmislite kuda ide vaš put, šta je vaša životna vizija i u kojem smjeru želite da se vaš život odvija.

Odbacite sve što vam više nije važno i dopustite sebi da sanjarite. Vizualizirajte sve svoje želje i dozvolite da vam se približe energije obilja i zadovoljstva.

Blizanci

Blizance očekuje težak period u kojem će mnogi njihovi nedostatci doći do izražaja, naročito na poslovnom planu. Vraćaju se nedovršeni projekti iz prošlosti, ali više nema nazad.

Najgore što možete učiniti je da sebe konstantno kritizirate. Preuzmite odgovornost za sve što se događa i uložite sve napore da riješite probleme. Intuicija je uz vas!

Rak

Loša komunikacija donosi probleme u odnosima, naročito na poslu. Energiju crpite iz kreativne i duhovne prirode i ne dozvolite da vam je uprljaju toksične vibracije negativnog okruženja.

Malo se osamite, izolujte i razmislite o sebi. Slušajte svoju intuiciju koja vas mudro može izvesti iz svake situacije.

Lav

Retrogradni Merkur u Ribama probudit će kod vas negativne emocije, preispitivanja i dileme. Ipak, mnogi Lavovi imat će hrabrosti da otpuste ono što im više ne odgovara i uklone bespotrebne stvari iz svog života.

Ako je moguće, odložite važne finansijske odluke.

Djevica

Djevice će najteže podnijeti ovaj retrogradni Merkur. Za njih počinje period haosa, turbulencija i naglih promjena. Zaplešćete se u rizične odnose iz kojih nećete znati kako izaći.

Vi ste dijete reda, a u ovom periodu ravnoteža ne postoji. U cijelom haosu slijedite svoj unutrašnji kompas.

Vaga

Na polju karijere očekuje vas zbrka, haos i napetost, a mogući su i financijski izdaci iz kućnog budžeta. Imaćete malih zdravstvenih problema, zato ojačajte imunitet.

Teškoće u odnosima potpuno će poremetiti vaš život, ali ne dozvolite da kažete ili učinite nešto zbog čega čete se kasnije sigurno kajati. Priroda na vas djeluje umirujuće.

Škorpion

Retrogradni Merkur otvara vrata prošlosti i donosi stare, zaboravljene ljubavi. Otkrivate svoju novu intimnu i emotivnu stranu.

Na poslu vas očekuje ugodan period jer ćete imati sjajne ideje i kreativnu energiju. Slušajte što vaša duša želi, jer vas samo ona može odvesti na stazu dobrih mogućnosti.

Strijelac

Ovogodišnji retrogradni Merkur vašem znaku donosi nevjerojatnu zabavu. Pružite sebi dodatan odmor, uživanje s dragim ljudima i donesite svom srcu trenutke radosti.

Možda te zanima
sve o migrenama

Ne tražite kod sebe greške i izbjegavajte sukobe. Uspostavite temelje mira koji će vam pomoći da se zbližite sa sobom.

Jarac

Očekuje vas više borbi, stresa, rada i napora. Ovo je idealan period za sticanje novih znanja i fokusiranje na nešto korisno što će vam skrenuti misli sa negativnih stvari, a istovremeno će donijeti poboljšanje na raznim poljima.

Usred opterećenja, odgovaraće vam opuštajući razgovori sa dragom osobom.

Vodolija

Vodolije neće puno poremetiti retrogradni Merkur u znaku Riba. Imaćete na umu uzbudljive ideje i konačno ćete završiti neke stvari koje već dugo odlažete.

Ali, budite oprezni kada su u pitanju finansije i ne donosite velike i dugoročne odluke. Pustite da vas intuicija vodi.

Ribe

Vaša intuicija je nevjerojatno pojačana pa ćete znati kako spriječiti probleme i izboriti se s mnogim teškoćama koje stvaraju sjene retrogradnog Merkura.

Više se odmarajte, posvetite se svojim željama i potrebama i boravite u prirodi. Bićete smireni i nećete dozvoliti da vas sitne prepreke spriječe u ostvarenju ciljeva.

Možda vas zanima: Eliminišite stvari iz života u odnosu na to koji ste horoskopski znak

Zaključak – kako “preživjeti” retrogradni Merkur?

Najopštiji savjeti „za preživljavanje“ ove prirodne pojave su revizija, provjera, ponavljanje. Savjetuje se da ne započinjete ništa novo, ne potpisujete nikakve ugovore, ne kupujete novi automobil.

Kao što je Merkurovo kretanje unazad privid, možda je i ovo nepovoljno ponašanje privid, zabluda – pripisujemo mu moć nad našim životima koju ono nema. Bez obzira na to kako se Merkur kreće, naprijed ili nazad, uvijek je dobro provjeriti šta potpisujete, naučiti gradivo prije izlaska na ispit, obzirno komunicirati i provjeriti jeste li uzeli pasoš kad krećete na put u inostranstvo.

Njegujte svoje misli meditacijom, pozitivnim mišljenjem i borite se protiv zabluda – znanjem!

Izvor: atma.hr

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh