Samo zdrava koža je lijepa koža

Avatar photo
zdrava koža

Ljeto se približava, a s njim i visoke temperature pod kojim tijelo zahtijeva posebne mjere opreza pri izlaganju suncu i štetnom sunčevom zračenju. Podaci brojnih istraživanja kažu da je veliki procenat oboljenja kože povezan sa ultravioletnim sunčevim zračenjem, jer UV-A i UV-B zraci direktno oštećuju kožu, pa se može reći da, koliko je sunčeva svjetlost esencijalna za život, toliko je zaštita od sunca esencijalna u prevenciji oboljenja kože. Složićete se da je samo zdrava koža lijepa koža.

U organizaciji kompanije Hemofarm organizovano je savjetovanje o zaštiti i njezi kože, a panelistkinje su pokušale odgovoriti na pitanje: Postoji li tajna savršeno njegovane kože? Svakodnevna briga o tijelu, zaštita kože od sunčevog zračenja, redovni pregledi, te neophodnost fizičke aktivnosti i izbalansirana ishrana poruke su stručnjaka sa panela održanog u Banjaluci.

„Posljednjih godina sve je više istraživanja i o štetnom djelovanju infracrvenih (IR-A) zraka. Oni prodiru u najdublje slojeve kože, uzrokujući njeno oštećenje i prijevremeno starenje kože. Zbog svih štetnih efekata sunčevog zračenja, nama se u ljetnom periodu za pomoć često javljaju osobe sa različitim fotodermatozoma, od kojih su alergije na sunce najzastupljenije.

Prekomjerno izlaganje suncu, bez odgovarajuće zaštite, može da dovede ne samo do crvenila i opekotina, starenja kože, alergija i akni, nego i do ozbiljnijih oštećenja kože i nastanka karcinoma. Zato je kožu potrebno zaštititi na najbolji mogući način“, upozorava dr Marjana Tica, specijalista dermatovenerolog.

Dr Tica naglašava da je prevencija od izuzetne važnosti, jer koža pamti, te da svaka opekotina od sunca može trajno oštetiti kožu, naročito kod djece. Poželjno je izabrati proizvode za zaštitu od sunca koji su visokog kvaliteta, bez konzervanasa i drugih sastojaka koji mogu iritirati kožu.

Upravo, Ladival ispunjava sve zahtjeve za kvalitetnu zaštitu kože od sunca. Pouzdano štiti kožu i od UV i infracrvenog zračenja, te sprečava nastanak crvenila, opekotina, fleka i bora. Zbog svog hipoalergenog sastava, preporučuje se i u prevenciji nastanka alergija ne sunce.

hemofarm zdrava koža

Celulit

Sa porastom temperatura na termometru, većina žena počinje intenzivnije razmišljati o svom izgledu, a već po nepisanom pravilu, tjelesna težina i celulit osnovne su stavke koje se pokušavaju brzo dovesti u red.

Specijalista nutricionizma mr ph. Dragana Lošić iznosi statistiku prema kojoj 85% ženske populacije starije od 20 godina ima celulit, te da se on javlja sve ranije, nerijetko već u 12. godini života.

Možda te zanima
jacanje noktiju

„Razlog pojave ovog, ne samo estetskog, već i medicinskog problema krije se u našem načinu života, hroničnom stresu, slabom kretanju, nutritivno siromašnoj ishrani i naslijeđu. Celulit se isključivo javlja kod ženske populacije zbog specifičnog hormonskog statusa, dominacije estrogena zbog kojeg žene imaju više masnog tkiva i to posebno na kritičnim zonama (bokovi, zadnjica) a imaju i slabije vezivno tkivo u poređenju sa muškarcima“.

Ona podsjeća da je na celulit bitno djelovati iznutra i spolja odgovarajućim anticelulitnim preparatom poput Thiomucase gela koji ima jedinstven sastav na tržištu i klinički dokazanu efikasnost.

Nadamo se da su ovo dovoljni razlozi da ozbiljnije razmislite o zdravlju svoje kože i preparatima koje koristite kako biste se zaštitili.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh