Savjeti za uskršnju dekoraciju stola

Avatar photo
dekoraciju stola

Sigurni smo da ste za danas skuvali najukusnija jela i spremate se da oduševite vaše voljene, a sada, ostala je još samo jedna stvar – dekoracija stola. Bilo da se odlučite za tradicionalnu dekoraciju stola ili vesele boje u kombinaciji sa motivima jaja i zečića sigurni smo da nećete pogriješiti. Ljepota elegantne uskršnje trpeze je u tome što njen izgled zavisi isključivo od vas, a ukoliko još uvijek niste sigurni u kom pravcu da krenete, ZdraviJa vam donosi nekoliko savjeta.

Ne plašite se da pretjerate

Porodična okupljanja jednostavno su idealne prilike za vesele i šarene boje koje kao da prikazuju tu energiju koja vlada u vašim domovima. Okupite svoje voljene u okruženju koje je vedro, sunčano i lepršavo. Ubacite svoje omiljene komade i ne brinite se da ćete pretjerati, ništa nije previše ako vas čini srećnim. Možda će zuvčati čudno, ali kada je sto suviše precizno postavljen i sve djeluje pomalo “strogo”, gosti bi mogli da budu pomalo rezervisani i uplašeni da pomjere bilo šta kako ne bi narušili harmoniju koja vlada – a ono što želimo u ovakvim prilikama svakako je samo lagana i prijatna atmosfera.

dekoraciju stola
@pinterest

Svijeća je vaš prijatelj

Vjerovali ili ne, svijeće mogu da budu odličan način za podizanje atmosfere u prostoriji kroz osvjetljenje koje stvaraju, dajući prijatan i opuštajući osjećaj. Takođe, one mogu da budu i pravo umjetničko djelo, kada ih rasporedite na pravi način. Postoji jednostavnost i elegancija koja koju vam donosi baš ovakva dekoracija.

Pronađite savršeno u nesavršenom

Sjećanje na vaše mame i bake kako postavljaju stolove za posebne prilike baš kada su ovakvi praznici u pitanju ne može da izostane. Svaki od ovih kreiran je sa toliko radosti, ljubavi i okružen ljudima koje volite. Ne radi se o savršenstvu, umjesto toga dodajte dušu. Na primjer, stare porodične fotografije ušuškane u cvijeće daće posebnu toplinu vašoj uskršnjoj dekoraciji. Dovoljno je da unesete sasvim malo života u dekoraciju, a ovo će vaše goste podstaknuti na razgovor, slušanje, smijeh, ali proslavljanje ovih vrijednosti.

Možda te zanima
dekoraciju doma

Zamijenite pastele sa zlatnim detaljima

Zlatni akcenti donose jedinstven momenat elegancije i prefinjenosti na vašoj uskršnjoj trpezi. Zlatni detalji ne moraju da budu simbol isključivo zimskih praznika – odgovaraju svim svečanostima u bilo koje doba godine.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh