Srđan Samardžić pobjednik maratona u Banjaluci

Avatar photo
maraton

Pobjednik „Nektar maratona” koji je trčan u Banjaluci je domaći takmičar Srđan Samardžić. On je 42.195 metara pretrčao za 2:44,08 časova i u vrlo neizvjesnom finišu za nekoliko metara slavio ispred Dejana Radanca iz Hrvatske.

Treće mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku Davoru Vidoviću koji je otprilike na sredini trke popustio i nije mogao da isprati tempo dvojice najboljih.

Toplo vrijeme nije bilo saveznik momaka koji su se uhvatili u koštac sa najtežom atletskom disciplinom, ali su i uprkos tome oni najbolji napravili respektabilne rezultate.

srdjan samardzic– Srećan sam svaki put kada istrčim maraton, a naravno mnogo srećniji kada pobijedim. Bilo je idealno vrijeme do polovine trke, ali je onda jako ugrijalo, što nam je otežalo posao i sigurno odnijelo nekoliko minuta vremena. Ovo mi je odlična priprema za Balkansko prvenstvo koje se održava u Beogradu 17. novembra – rekao je Samardžić koji nastupa za AK „Maraton” iz Brčkog.

Član ovog kluba, Božidar Vujić, pobijedio je u polumaratonu sa vremenom 1:15,18 časova.

– Nadao sam se da mogu oboriti lični rekord i imao sam odličan prolaz na 14 kilometara, ali sam malo posustao u finišu jer sam prije pet dana imao tešku brdsku trku u Bihaću. Ipak, zadovoljan sam i ovim vremenom i naravno trijumfom – rekao je Prijedorčanin Vujić.

lucia kimaniNajbrža kod dama očekivano je bila Lucia Kimani (1:30,47 časova).

– Zadovoljna sam vremenom, a prvenstveni cilj bio mi je da istrčim tridesetak kilometara, pa sam i poslije pobjede nastavila da trčim – rekla je trostruka učesnica Olimpijskih igara.

Možda te zanima
sprave za zadnjicu

Direktor „Nektar maratona” Vladimir Kuvalja zadovoljan je kako je sve proteklo, naročito sa aspekta bezbjednosti trkača koja je prilikom organizacije ovakvog događaja uvijek na prvom mjestu.

Polumaraton (m)

  1. Božidar Vujić 1:15,18
  2. Đorđe Ćerić 1:24,10
  3. Boban Lukić 1:26,15

Polumaraton (ž)

  1. Lucia Kimani 1:30,47
  2. Jelena Kosić 1:35,33
  3. Dragana Roljić 1:56,40

Maraton

  1. Srđan Samardžić 2:44,08
  2. Dejan Radanac 2:44,10
  3. Davor Vidović 2:48,10

Možda vam bude interesantno i ovo: Savjetnik za maraton: priprema, ishrana, hidratacija i oprema

Pročitajte i ovo: Kako istrčati polumaraton za manje od dva sata?

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh