Supe i čorbe koje pomažu da prebrodimo ljetne vrućine

Avatar photo
corba

Poznato je da ljeti treba piti tople napitke da bi nam se izjednačile vanjska i unutrašnja temperatura i da bismo lakše podnosili ljetne vrućine koje su nam već došle. Zato je ZdraviJa za vas izdvojila par recepata za supe i čorbe koje će vam pomoći u tome.

Pileća čorba

Jedan dan možete napraviti domaću pileću čorbu koje nas vraćaju u trenutke djetinjstva kad su nam ovu čorbu spremale naše majke i bake. Ako niste zapisale recept u svoju knjigu receptata, mi ćemo vam ga dati a možete ga pronaći na ovom linku.

supa

Paradajz čorba

Takođe, možete napraviti i ukusnu domaću paradajz čorbu koja je veoma jednostavna za pripremiti a neće vam ni oduzeti dosta vremena.

Kako se pravi i koji su vam sastojci potrebni, pogledajte ovdje.

supa

Detoks supa

Organizmu je povremeno potrebna detoksikacija kako bi se izbacili svi vremenom nakupljeni toksini i svi otrovi. ZdraviJa zato pravi detoks supu, a recept možete naći ovdje.

Čorbe sa mesom

Nakon što smo detoksikovali organizam, možemo pojesti i jednu laganu čorbu sa mesom. Jedan dan ćemo praviti čorbu sa teletinom, a drugi sa piletinom i ćuretinom sa dodatkom dosta povrća kako bi čorba bila ukusnija i sa više boja u tanjirima.

Možda te zanima
zasto piti matchu

Miso supa

Ako želite da smanjite rizik od raka dojke, regulišete krvni pritisak, podmladite svoj izgled i zategnete kožu, ili jednostavno da se samo osvježite na vrućini, recept za Miso supu potražite ovdje.

probiotik

Nadamo se da smo vam sa ovim receptima pomogli da lakše izdržite ljetne vrućine, kao i da se bolje osjećate i detoksikujete svoj organizam. Javite nam utiske i šaljite svoje prijedloge!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh