TOP 5 destinacija za odmor u 2023. godini

Avatar photo

Leto je stiglo, a sa njim i glavno pitanje- Kuda na odmor? Teško je odlučiti se koja destinacija je najbolji izbor u skladu sa našim mogućnostima, što tehničkim, što finansijskim. ZdraviJa ti donosi TOP 5 DESTINACIJA za odmor u ovoj godini.

Svaka destinacija odgovara određenoj vrsti potrebe. Izabrali smo sedtinaciju koja je idealna za odmor sa partnerom, sa porodicom i decom, za odmor sa najboljom prijateljicom, aktivan odmor i potpuno opuštajući odmor pored mora.

U daljem tekstu pročitaj naše predloge!

Destinacija 1. – ATINA

Ovo je idealna destinacija za one koji žele da na odmoru kombinuju odmor ali i aktivnosti u vidu obilazaka znamenitosti i muzeja. Naime, Atina pruža mogućnost da se posete neki od najvažnijih spomenika kulture na svetu, poput Akropolja. Takođe, nudi mogućnost turistima potpuni gastronomski ugođaj, ali i zonu za kupovinu. Ne smemo zaobići plaže, naročito uzimajući u obzir to da je leto. Glifada je jedno od naselja u Atini sa dugom peščanom plažom. Ukoliko ste se odlučili da se automobilom “spustite” do Atine, tim pre još bolje jer se svuda oko Atine nalaze manje plaže koje su odišu izuzetnom lepotom.

5 destinacija
@pinterest

Možda vam bude interesantno: Besplatne aplikacije koje će vam olakšati putovanje

Destinacija 2. – Belek

Ovo je idealna destinacija ukoliko sa decom idete na mora. Turska je inače poznata kao zemlja sa dobrom hranom, sjajnim hotelima i svim uslugama koje privlače turiste. Ono što je dobro sa tim u vezi, jesu hoteli koji nude mogućnost čuvanja dece, njihovo animiranje, male bazene kako bi i bebe mogle da se bezbedno kupaju i slično. Velika prednost hotela je i ta što baš tu možete naći sve neophodno za bebu kao što je hranilica, ili prodavnica sa potrebštinama za bebe u vidu kašica, pelena i slično.  Što se mora i plaže tiče, tu nema greške. Uživaćete u divnoj boji mora, šumovima talasa i sitnom pesku.

5 destinacija
@pinterest

Destinacija 3. – Mauricijus

Ostrvo koje mnogi zovu – Rajsko ostrvo. I da vam kažemo, ne bez razloga! Ovo je idealna destinacija ukoliko želite da uživate u azurnoj boji vode, dugačkim pešćanim plažama i da sate provodite sunčajući se i uživajući u hrani. Takođe, na samom ostrvu postoji i mnogo stavri koje možete obići uvek kada vam dosadi ležanje na plaži. Ovo je takođe savršen izbor za romantično putovanje za dvoje zaljubljenih.

Možda te zanima
top destinacija 2024

5 destinacija
@pinterest

Možda vam bude interesantno: Kako da uštedite novac tokom putovanja?

Destinacija 4. – Kipar

Tražiš destinaciju za letovanje sa drugaricom. Ako se odlučiš za Kipar, sigurno nećeš pogrešiti. Veliki broj prelepih plaža, klubovi koji privlače i lokalce ali i turiste su epicentri dobre zabave. Savet koji imamo za tebe ukoliko se odlučiš da posetiš ovu destinaciju jeste da obavezno iznajmiš automobil kako bi mogla da ima potpuni doživljaj ostvra i uživaš u svakom njegovom kutku.

5 destinacija
@pinterest

Destinacija 5. – Taormina

Ne znam kako ti, ali po našem mišljenju Italija je jedna zemlja koja ima sve. Sjajna hrana, divna i pitka vina, lepi ljudi, ma sve! Taormina je grad na Siciliji. Možda ti je ovo mesto poznato zbog serije koja se snimala u hotelu baš u ovom gradu – “White Lotos”. Ova destinacija nudi pravo uživanje i aktivan odmor. Spoj planina, mora i plaže čini ga savršenim mesto za odmor. Možeš obići druga mesta na Siciliji, skoknuti do Etne ili uživati u nekom od vinograda na ovom ostrvu.

5 destinacija
@pinterest

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh