Trebinje spremno dočekuje „Jaffa Igre bez granica”

Avatar photo
trebinje jaffa igre bez granica

Početak nove školske godine donosi uzbuđenja, kako u školske klupe, tako i u zabavu za mališane, jer nakon ljetne pauze sportsko-zabavna manifestacija za djecu „Jaffa Igre bez granica”, stiže i u Trebinje.

U toku prijave za takmičenje u Trebinju

Prijave za najveseliji karavan zabave, koji će biti održan u subotu, 21. septembra, u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić” u Trebinju, od 11 do 15 časova, su otvorene i dostupne na sajtu www.igrebezgranica.ba. Na takmičenju će učestvovati oko 500 mališana osnovnoškolskog uzrasta, a učešće je besplatno.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u četiri do pet zabavnih disciplina u četiri uzrasne grupe. Na taj način će pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu.

Na ovaj način pokazaće svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Trebinja, kojima će biti doniran dio sredstava. Sredstva će obezbijediti organizator manifestacije, Udruženje građana „Adastra” iz Banjaluke.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

trebinje jaffa igre bez granica

Prateći program za Trebinje

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori, na čelu sa Peđom Savićem, smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi.

Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i nagrade za sve takmičare.

U „Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta!

Možda te zanima
izgradnja licnosti deca

Ukoliko niste od onih koji se takmiče, obavezno dođite sa transparentima i navijajte za svoj omiljeni tim! Vidimo se u subotu, 21. septembra u Trebinju.

Nakon Trebinja, „Jaffa Igre bez granica” će obradovati mališane u Mostaru, te u Sarajevu i Banjaluci. Sve dodatne informacije možete saznati na sajtu www.igrebezgranica.ba.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh