Trening koji traje 7 minuta. Mit ili istina?

Avatar photo

Razne aplikacije obećavaju da će vam trening koji traje samo 7 minuta pružiti veće koristi od trčanja, vožnje bicikla i odlaska u teretanu. Mnogi, pa i mi smo bili jako skeptični povodom ove mogućnosti. Međutim, ispostavilo se da ove aplikacije, zapravo, imaju efekta. Savršene su za radni dan ili vikend, kada ne možete da stignete na čas joge, ili kao zanimljiva aktivnost sa prijateljicom ili ukućanima.

Najbolji 7-minutni trening na planeti je onaj koji ćete zapravo uraditi. To je ono što vam sigurno možemo reći poslije testiranja nekoliko ovih aplikacija u posljednjih nekoliko mjeseci. To i da one stvarno funkcionišu. Dodavanje kratkih intervala treninga visokog intenziteta (HIIT) koji se sastoji od različitih vježbanja snage, kardia, fleksibilnosti i sve to možete uraditi kad god imate rezervnih sedam minuta u toku dana. Ovi treninzi vam stvarno mogu pomoći da postanete jači, bolji i brži.

Ove kratke jednostavne audio sekvence uključuju istezanje, trening i pravilno disanje. Ovi treninzi su i za um i za tijelo, te su super pogodni i za one koji trebaju malo usporiti, kako bi ostali zdravi. Skro sve aplikacije su besplatne, ukoliko nisu postoji besplatan probni period od sedam dana, a onda će vas koštati 5,99 dolara mjesečno. Sve aplikacije koje ćemo vam preporučiti takođe su dostupne i za Android i za Ios platformu.

The JNJ Official

7 minute workout 

Sa više od 2 miliona preuzimanja, The Johnson & Johnson zvanična aplikacija 7-minutnog treninga je brza, jednostavna, bazirana na naučnim saznanjima, a omogućava rad na bilo kom mjestu, bilo kada.

7 minute workout challenge app

Postanite svoj lični trener i izgubite težinu tako što ćete se prilagoditi brzom i jednostavnom svakodnevnom vježbanju. Aplikacija sadrži 12 različitih vježbi, 30 sekundi po vježbi, 10 sekundi odmora između vježbi. Aplikacija je dizajnirana za svakoga ko je izuzetno zauzet i kome treba opuštanje, koliko i aktivan trening. Podržano stvarnim istraživanjem, aplikacija zaista može transformisati vaše tijelo za samo 7 minuta dnevno.

Wahoo 7 minuta treninga

Ova aplikacija vam ne daje fantastične video, demo ili druge ilustracije na način na koji to druge aplikacije rade. Ova aplikacija vam pruža niz serija vježbi, sa audio glasom koji vas vodi kroz njih. Aplikacija vas može provesti kroz jedan od tri režima, koji nude razne vježbe, uključujući vježbe snage, fleksibilnosti, i tako dalje. Ukoliko želite i možete, za $ 1.99 pretplatite se na više mogućnosti personalizacije i mogućnost prijavljivanja svojih treninga.

Možda te zanima
joga poze

7-minuta treninga za djecu

Ovo jesu treninzi dizajnirani za djecu, ali ih i odrasli mogu raditi. Uz animirane instrukcije i upečatljivu muziku ovo je još jedan vrhunski izbor za vaš svaki dan. Vježbe uključuju napredne poteze koji će jednako unaprijediti fizičke performanse i vas i vaše djece.

Buđenje uz jogu (samo za ios)

Ova aplikacija se razlikuje od ostalih jer vjerovatno nećete osjetiti znojenje i bolove, ali ćete se vjerovatno osjećati bolje. Najbolje od svega je to što većinu pokreta možete uraditi iz kreveta.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh