U 2018. birajte domaće uz nezaobilazne svjetske trendove u uređenju doma

Avatar photo

Ako vam je dosadio stari namještaj, ali i raspored stvari u vašem domu, proljeće je idealno godišnje doba kada biste se trebali upustiti u preuređenje životnog prostora.

ZdraviJa je istražila koji su to svjetski trendovi u uređenju doma u 2018. godini, a uz koje svakako možete iskombinovati domaće proizvođače namještaja.

Boje

Sudeći prema velikom broju objava korisnika Pinteresta, boja koja će obilježiti interijere u ovoj godini je boja kadulje. Nježna i smirujuća, ova zelena nijansa pripada sve popularnijem trendu upotrebe nezasićenih boja s primjesom sive, kako i korištenja mat premaza ili kredastih boja bez sjaja. Pritom je ovu suptilnu boju pravi užitak posmatrati jer zelena odmara oči, podsjeća nas na prirodu i umiruje.

Boja kadulje predstavlja izvrsnu podlogu za razigranu galeriju na vašem zidu, a odličan je izbor čak i za kuhinje. U slučaju da niste spremni ovoj boji prepustiti svoje zidove, zašto ne biste obojili vrata, okvire prozora i samo pojedine arhitektonske detalje?

Uz ovu boju savršeno će se uklopiti moderan namještaj koji dolazi iz kreativne radionice Sinkro namještaja. Angažujte profesionalca ili se sami upustite u kombinovanje ključnih komada namještaja uz ovu IN boju. Sinkro nudi moderan dizajn dvosjeda, fotelja, klupa, kreveta, sofa, stolica, taburea, te ugaonih garnitura. Vaše je samo da odaberete!

Upečatljivi podovi

Potražnja za zanimljivim i upečatljivim podnim materijalima sve je veća, a kreativni načini slaganja parketa i pločica predstavljaju učinkovit način kako stvoriti jedinstveni izgled prostora.

Od reinterpretacije različitih metoda slaganja uzoraka do uvođenja drvenih materijala poput jasena ili tretirane borovine, ali i vraćanje teraco stila koji je vladao 70-ih godina prošlog vijeka, podovi će i u 2018. privlačiti pažnju.

Kada na upečatljiv pod smjestite neke od klasičnih komada namještaja koje možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Sinkro, dobili ste pun dizajnerski pogodak.

Apstraktna geometrijska umjetnost

U svijetu interijera primjetna je sve veća potražnja za upečatljivim umjetničkim djelima s izražajnim geometrijskim motivima. Dizajneri u posljednje vrijeme rado koriste upravo geometriju u tradicionalnim interijerima kako bi im dali savremeniji izgled i u njih unijeli vedrinu.

Možda te zanima
stranih jezika

Crni metali i drvo oraha

Popularnost rozog zlata sve više pada, a na scenu se vraćaju crni, bronzani i tamni metali. Kada je riječ o drvenim materijalima, izbijeljeno drvo oraha polako će zamijeniti popularnu hrastovinu na koju smo svi navikli.

Sjedeće garniture u izražajnim bojama

Iako mnogi dizajneri preporučuju da veliki komadi tapaciranog namještaja budu u neutralnim bojama, sve se češće mogu primijetiti odstupanja od te preporuke sa sofama i foteljama jarkih boja, garniturama presvučenima tkaninom u bojama dragog kamenja ili novim, trendi nijansama.

Ovakvi komadi dominiraju prostorijom i u nju unose dobrodošlu razigranost i vedrinu, a ne morate da se brinete oko izbora, jer u Sinkro radnjama možete pronaći baš sve što poželite.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh