Veseli dječiji karavan “Jaffa Igre bez granica” putuje u Bijeljinu i Brčko

Avatar photo
jaffa igre bez granica brcko bijeljina

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” će se održati 25. maja 2019. godine u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bijeljini, od 11 do 15 časova, te u Brčkom 26. maja u sali Tehničke škole od 13 do 17 časova. Na takmičenju će u oba grada učestvovati oko 1.000 mališana osnovnoškolskog uzrasta.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića nastupiće i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Bijeljine i Brčkog, kojima će biti doniran dio sredstava.

Održana prva konferencija za medije

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad” – izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić na konferenciji za medije koja je održana 21. maja u Multumedijalnoj sali Radio-televizije Republike Srpske.

Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor fizičkog vaspitanja i sporta, Peđa Savić, istakao je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu”, naglasio je Peđa Savić.

jaffa igre bez granicaU „Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tokom takmičenja, ali i nakon završetka manifestacije se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

„Ponosni smo što je upravo jedna od najuglednijih kompanija u regionu, „Jaffa”, naš generalni sponzor i dragi prijatelj koji su zajedno sa nama u avanturi veselog karavana „Jaffa Igre bez granica”, rekla je Željka Gajić.

Jedan od velikih prijatelja manifestacije je i kompanija m:tel, a njhova portparolka Milica Kondić je posebno naglasila da je ova ugledna kompanija uz „Jaffa Igre bez granica”, jer promovišu one istinske i prave vrijednosti.

„Velika nam je čast što imamo priliku da podržimo manifestaciju koja je posvećena djeci, a koja razvija timski, socijalni i takmičarski duh. Kada su u pitanju takmičenja u Bijeljini i Brčkom, pripremili smo mnoštvo kreativnih sadržaja za sve učesnike i posjetioce, a biće tu i nezaobilazni navijakčki rekviziti”, izjavila je Milica Kondić, portparolka kompanije m:tel.

Zahvaljujući i drugim brojnim sponzorima, organizatori su za prijatelje i novinare pripremili bogate poklone, pa su tako uživali u proizvodima Jaffe, Manje, te poklonima Puls-a, Giardino dei Sensi, te m:tel-a.

Šta vas očekuje u Bijeljini i Brčkom?

Osim takmičenja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”. Ulaz je besplatan za sve posjetioce a obezbijeđene su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve takmičare.

Možda te zanima
deca i ljutnja

Prve „Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u decembru 2018. godine, u dvorani „Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje. Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine.

Nakon Banje Luke, „Igre” su održane u Prnjavoru gdje je učešće uzelo 470 mališana i preko 500 posjetilaca. Potom se najveseliji karavan dječije zabave „preselio” do Tuzle, gdje je preko 380 takmičara i duplo više posjetilaca uživalo u programu koji su organizatori pripremili.

jaffa igre bez granica prnjavor tuzla banjaluka brcko bijeljinaPoslije Bijeljine i Brčkog, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 29.9. u Trebinju, 13.10. u Mostaru, 24.11. u Sarajevu i 15.12. u Banjoj Luci.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

jaffa igre bez granica

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh