Začepljen vam je nos? Imamo rješenje!

Avatar photo

Sa dolaskom hladnijih dana kod osjetljivih ljudi neizbježne su prehlade. Gotovo svaka prehlada sa sobom nosi neugodna začepljenja nosa, koja znaju itekako da iritiraju i ometaju normalno disanje.

ZdraviJa je istražila koji bi vam preparat, između ostalih, mogao olakšati disanje, a preporučujemo vam Marisol ectoin sprej.

delsym.com

Marisol ectoin sprej sadrži rastvor morske soli i ektoin. Ispiranje nosa rastvorom morske soli je efikasna i bezbjedna metoda u očuvanju pravilne funkcije sluzokože nosa i ima niz prednosti u odnosu na druge pristupe liječenju.

Zbog svog bogatog oligomineralnog sastava, rastvor morske soli ispoljava antiseptični i antibakterijski efekat, a da pritom ne isušuje sluznicu, ima odličnu podnošljivost, ne pecka i ne iritira osjetljivu nosnu sluzokožu čak ni kada je ona pod upalom, i najbitnije, pogodan je za sve uzraste (od beba do starih osoba).

Ektoin je prirodna supstanca koju stvaraju mikroorganizmi koji žive u ekstremnim uslovima (visoke temperature, UV zračenje, pritiska, saliniteta). Ektoin održava prirodnu vlažnost kože i sluzokože, a dokazano je da ovaj molekul djeluje antialergijski i protivupalno. Efikasan je kod povećane izloženosti organizma raznim alergenima, preventivno ili u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom.

Možda te zanima
post dobar za zdravlje

Djelotvornost ektoina je potvrđena i u liječenju hroničnog infektivnog rinitisa uzrokovanog  virusima. Zbog sposobnosti da potpuno smiri i regeneriše čak i najosjetljiviju sluznicu nosa, Marisol ectoin sprej rastvor za nos doprinosi značajnom unapređenju kvaliteta života osoba kod kojih je otežana fiziološka funkcija nosne sluzokože, usljed sve lošijeg kvaliteta vazduha, dugog boravka u klimatizovanim prostorijama ili prostorijama koje se griju.

Kada koristiti Marisol ectoin sprej rastvor za nos?

  • za svakodnevnu higijenu nosa, posebno u sezoni alergija ali i preventivno
  • kod povećane izloženosti organizma raznim alergenima kao što su polen ili prašina
  • kod suve i nadražene sluzokože čija je normalna fiziološka funkcija otežana
  • kod virusnih prehlada i kijavica alergijskog porijekla
  • tokom putovanja i boravka u prostorijama sa centralnim grijanjem i klima uređajima
  • neposredno prije upotrebe kapi za nos, kako bi se isprala nosna šupljina i omogućio bolji kontakt lijeka sa nosnom sluzokožom
  • u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom

Zbog svih ovih pozitivnih učinaka, preporučujemo vam korištenje Marisol ectoin spreja koji će vam sigurno olakšati simptome alergije ili prehlade.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh