Začepljen vam je nos? Imamo rješenje!

Sa dolaskom hladnijih dana kod osjetljivih ljudi neizbježne su prehlade. Gotovo svaka prehlada sa sobom nosi neugodna začepljenja nosa, koja znaju itekako da iritiraju i ometaju normalno disanje.

ZdraviJa je istražila koji bi vam preparat, između ostalih, mogao olakšati disanje, a preporučujemo vam Marisol ectoin sprej.

delsym.com

Marisol ectoin sprej sadrži rastvor morske soli i ektoin. Ispiranje nosa rastvorom morske soli je efikasna i bezbjedna metoda u očuvanju pravilne funkcije sluzokože nosa i ima niz prednosti u odnosu na druge pristupe liječenju.

Zbog svog bogatog oligomineralnog sastava, rastvor morske soli ispoljava antiseptični i antibakterijski efekat, a da pritom ne isušuje sluznicu, ima odličnu podnošljivost, ne pecka i ne iritira osjetljivu nosnu sluzokožu čak ni kada je ona pod upalom, i najbitnije, pogodan je za sve uzraste (od beba do starih osoba).

Ektoin je prirodna supstanca koju stvaraju mikroorganizmi koji žive u ekstremnim uslovima (visoke temperature, UV zračenje, pritiska, saliniteta). Ektoin održava prirodnu vlažnost kože i sluzokože, a dokazano je da ovaj molekul djeluje antialergijski i protivupalno. Efikasan je kod povećane izloženosti organizma raznim alergenima, preventivno ili u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom.

See Also

Djelotvornost ektoina je potvrđena i u liječenju hroničnog infektivnog rinitisa uzrokovanog  virusima. Zbog sposobnosti da potpuno smiri i regeneriše čak i najosjetljiviju sluznicu nosa, Marisol ectoin sprej rastvor za nos doprinosi značajnom unapređenju kvaliteta života osoba kod kojih je otežana fiziološka funkcija nosne sluzokože, usljed sve lošijeg kvaliteta vazduha, dugog boravka u klimatizovanim prostorijama ili prostorijama koje se griju.

Kada koristiti Marisol ectoin sprej rastvor za nos?

  • za svakodnevnu higijenu nosa, posebno u sezoni alergija ali i preventivno
  • kod povećane izloženosti organizma raznim alergenima kao što su polen ili prašina
  • kod suve i nadražene sluzokože čija je normalna fiziološka funkcija otežana
  • kod virusnih prehlada i kijavica alergijskog porijekla
  • tokom putovanja i boravka u prostorijama sa centralnim grijanjem i klima uređajima
  • neposredno prije upotrebe kapi za nos, kako bi se isprala nosna šupljina i omogućio bolji kontakt lijeka sa nosnom sluzokožom
  • u kombinaciji sa standardnom antialergijskom terapijom

Zbog svih ovih pozitivnih učinaka, preporučujemo vam korištenje Marisol ectoin spreja koji će vam sigurno olakšati simptome alergije ili prehlade.

 

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top