10 pitanja koja treba da postavite na razgovoru za posao (i oduševite buduće poslodavce!)

Avatar photo

Svi znamo da su na razgovorima za posao obično poslodavci ti koji postavljaju pitanja kandidatima, pa se kao kandidat neretko danima unapred pripremamo da što bolje odgovorimo na ona koja se najčešće ponavljaju.

Međutim, trebalo bi isto tako da pripremimo pitanja koja bismo mi njima mogli postaviti. Naime, postavljanjem adekvatnih pitanja tokom razgovora za posao, imamo priliku da se istaknemo kao motivisan, vredan i odgovoran kandidat i da zasenimo sve druge.

Ovo je 10 pitanja koja će vam pomoći da se istaknete na intervjuu i oduševite buduće poslodavce:

1. Kako vaša kompanija podržava profesionalni razvoj svojih zaposlenih?

Postavljanjem ovog ili sličnog pitanja pokazujete da ste posvećeni kontinuiranom učenju i napredovanju, što je privlačno poslodavcima koji cene ambiciozne kandidate.

2. Kako se vaša kompanija nosi sa izazovima u industriji?

Ovo pitanje ukazuje na to da ste proaktivni i zainteresovani za širu sliku poslovanja, što može oduševiti poslodavce koji traže ljude koji razmišljaju strateški.

karijera uspeh

3. Kako biste opisali timsku dinamiku u ovoj kompaniji?

Postavljanjem ovog pitanja pokazujete da vam je važna efikasna saradnja i rad u timu.

4. Kakva je vaša strategija za očuvanje ravnoteže između posla i privatnog života vaših zaposlenih?

Ovo pitanje ističe vašu svest o važnosti ravnoteže između posla i privatnog života, a to će ceniti poslodavci koji vrednuju zdravu radnu kulturu.

saveti za intervju

5. Kako kompanija podstiče inovativnost među zaposlenima?

Na ovaj način ćete pokazati da ste zainteresovani za nove pristupe radu, nove tehnologije i unapređenje poslovanja, a to će se dopasti poslodavcima koji cene proaktivnost i kreativnost.

6. Kakve su mogućnosti za mentorstvo u vašoj kompaniji?

Postavljanjem ovog pitanja pokazujete da cenite mentorski odnos i spremni ste da učite od iskusnih kolega.

7. Kako se vaša kompanija prilagođava promenama na tržištu?

Ovo pitanje ukazuje na to da ste svesni promena na tržištu i da idete u korak s vremenom. Osim toga, naglašava vašu sposobnost prilagođavanja i fleksibilnost, ključne osobine u dinamičnom poslovnom okruženju.

Možda te zanima
navike za produktivnost

timski rad

8. Da li postoji mogućnost za profesionalno usavršavanje u ovoj kompaniji?

Postavljanjem ovog pitanja pokazujete svoj interes za lični razvoj i napredovanje, što može biti privlačno poslodavcima koji cene motivisane zaposlene.

9. Možete li mi reći za koje vrednosti se zalaže vaša kompanija?

Na ovaj način pokazujete da vam je važno da vrednosti kompanije u kojoj ćete se potencijalno zaposliti budu u skladu sa vašim ličnim vrednostima i uverenjima, što može biti atraktivno poslodavcima koji traže zaposlene sa stavom.

10. Kakve su mogućnosti za napredovanje unutar kompanije?

Ovo pitanje ističe vašu ambiciju i želju za napredovanjem u kompaniji, što može privući poslodavce koji cene lojalnost i posvećenost.
Dakle, postavljanjem pametnih i relevantnih pitanja poslodavcima, kandidati mogu istaći svoju motivaciju, sposobnosti i interesovanja.

Zbog toga se dobro pripremite za naredni razgovor za posao i uzmite u obzir predloge koje smo naveli. Verujte da nećete zažaliti.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh