5 vežbi koje možeš da radiš ležeći u krevetu

Avatar photo
vežbaj ležeći u krevetu

Čini se da vođenje aktivnog načina života nije lako povezati sa ležanjem. Ali šta ako ti kažemo da možeš da vežbaš a da ne napustiš krevet? Postoji veliki broj vežbi koje možeš da izvodiš iz udobnosti sopstvenog kreveta ili na prostirci za jogu u svojoj dnevnoj sobi!

Ako si danas previše lenja da bi se otkotrljala iz kreveta, ali ipak želiš da sagoriš neke kalorije i istegneš telo, isprobaj sledeće vežbe.

Sledi 5 lakih, ali efikasnih vežbi sa kojima možeš da počneš kako bi zategla svoje telo, poboljšala svoje zdravlje i povećala ukupnu pokretljivost.

vežbaj ležeći u krevetu

Unilateral Dead Bug

Evo kako da izvedeš Unilateral Dead Bug: Počni tako što ćeš ležati na leđima sa rukama potpuno ispruženim iznad glave, a nogama podignutim i savijenim za 90 stepeni iznad kukova.

Da bi izvršila pokret, ispruži jednu nogu tako što ćete je spustiti na pod ili krevet dok istovremeno ispružaš suprotnu ruku horizontalno iza glave.

Nastavi tako što ćeš oba ekstremiteta vratiti u početnu poziciju, stežući jezgro u tom procesu. Ponovi za određeni broj ponavljanja na obe strane.

Unilateral Leg Raises

Počni tako što ćeš ležati na leđima sa opuštenim rukama ispruženim u stranu, jedna noga savijena sa podmetnutim stopalom dok je druga noga potpuno ispružena.

Da bi izvršila pokret, stegnite svoje jezgro tako što ćeš podići ispruženu nogu u vazduh, idealno dok ti prsti ne budu usmereni ka plafonu.

Nastavi tako što ćeš podignutu nogu vratiti u početni položaj i ponoviti. Na kraju, ponovi isti pokret sa suprotnom nogom za određeni broj ponavljanja.

Alternating Bridge Marches

Počni tako što ćeš ležati na leđima sa rukama pored sebe i petama u širini ramena, savijenih kolena.

Da bi došla u položaj mosta, podigni kukove tako da vam kičma bude neutralna. Da biste izvršili pokret, drži jedno koleno savijeno sa podignutom petom dok se druga noga podiže i dok ti kukovi ne budu na 90 stepeni. Nastavi tako što ćeš spustiti podignutu nogu i ponoviti za određeni broj ponavljanja. Ponovi isti pokret za isti broj ponavljanja sa drugom nogom.

vežbaj ležeći u krevetu

Bent Leg Raises

Ovu vežbu izvodiš tako što legneš na leđa i saviječ noge u kolenima. Laganim pokretima povlačiš kolena na svoje grudi, i spuštaš ih tako da ti samo prsti dotaknu krevet ili pod.

Možda te zanima
preskakanje konopca kardio

Dok radiš ovu vežbu vodi računa da ti abdomen bude zategnut. Ponovi ovaj pokret nekoliko puta.

Crunches

Počnite tako što ćeš ležati na leđima sa oba savijena kolena i stopalima udobno postavljenim na pod ili krevet.

Pronađite udoban položaj za svoje ruke: pored sebe, presavijene ispred sebe ili postavljene iza glave. Da biste izvršili pokret, podignite gornji deo tela sa poda ili kreveta i stegnite abdomen, posebno gornji deo leđa. Nastavite tako što ćete se vratiti u početnu poziciju i ponoviti isti pokret za određeni broj ponavljanja. 

vežbaj ležeći u krevetu

Kao što smo i na početku naglasili, postoji još mnogo vežbi koje možeš da radiš kod kuće u krevetu. Odredi koji je cilj koji želiš da postigneš. Da li su to zategnutije noge, ravan stomak, tanje ruke i shodno tome možeš pronaći idealne vežbe koje će ti pomoći da veoma brzo vidiš prve rezultate.

Ako te zanima kako da dodatno pospešiš rezultate, onda moraš da pročitaš tekst- Šta jesti prije i posle treninga?

Ukoliko ipak želiš da probaš nešto malo dinamičnije i drugačije od vežbi koje si do sada radila onda saznaj sve o tabati.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh