Kako napraviti popularnu Acai Bowl sa instagrama

Avatar photo

Na instagramu stalno viđate fotografije različitih, šarenih smoothie bowls među kojima je i najpopularnija poznata acai bowl. U pitanju je jedna vrsta izmiksanog smoothie-a koji daje kremastu teksturu te doručak čini bogatim nutritivima, vitaminima kao i vlaknima. Smoothie bowls smo već pominjali u prethodnim tekstovima, međutim, šta je sad to acai smjesa i kako se pravi?

Acai je superfood namirnica (sjemenka) ljubičaste boje koja je puna antioksidanata te pospješuje mršavljenje a usporava proces starenja (antiaging efekat). Dodavanje ove namirnice vašim regularnim smoothie-ima je nešto najbolje što možete da učinite. Prvo i osnovno, dodavanjem acaia ćete poboljšati svoje cjelokupno zdravlje. Drugo, ubrzaćete svoj metabolizam, te ćete imati više energije.

Da biste napravili ovaj doručak potrebno je da odete do obližnjeg marketa zdrave hrane i kupite acai prašak.

Kada ste kupili pomenuti prah, vrijeme je za samu pripremu obroka. U blender stavite banane, špinat, maline, kupine (ili neko drugo bobičasto voće), bademovo mlijeko (ili kokosovo), te dodajte acai prah. Takođe, da bi vaš doručak bio još zdraviji, smjesi dodajte lanene i čia sjemenke. Kada ste sve izblendali, smjesu prebacite u zdjelicu te ukrasite orasima, bademima ili/i dodajte još malo voća! I viola, doručak je spreman!

Možda te zanima
recept za humus

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh