Beauty Tips protiv mamurluka nakon praznika

Avatar photo
beauty tips

Tokom praznika, ono što svi volimo jeste da nazdravimo uz koju čašicu. Ipak, svako od nas drugačije podnosi alkoholne napitke. Kako je juče bio jedan od omiljenih praznika za provod u prirodi uz piće i klopu na travi, ZdraviJa je odlučila da ti da par saveta.

Naučna istraživanja su potvrdila da nakon sezone praznika, naša koža može trpeti posledice toga i to čak i 4 nedelje posle slavlja. Saveti su u vezi sa nekim trikovima kako da kožu, kosu i lice dovedeš do savršenstva čak i nakon koje čašice više.

Ovo su naši BEAUTY saveti posle mamurluka.

Umorna koža – potrebna ti je hidratacija i antioksidanti

Postoji razlog zbog koga često naglašavamo da je svakoj devojci potreban #beautysleep . Procesi koji se dešavaju našoj koži dok spavamo će se poremetiti ukoliko je i naš san pretrpeo izmene, i tako se zaustavlja zdrav promet ćelija. Pored toga, alkohol koji sadrži dosta šećera, opterećuje našu jetru kojoj je potrebno više vremena da se očisti.

Rezultat? Isušena, umorna koža. Zbog toga, pojačajte svoju noćnu rutinu kada se vratite iz provoda uz maske za lice.

Ukoliko želiš da saznaš kako da sama napraviš masku za lice kod kuće, onda moraš pročitati naš tekst o prirodnim maskama za lice.

beauty tips

Podočnjaci – vitamin K i puno vode

Puno vode može pomoći vašoj koži da se hidrira, ali je isto tako ovo efikasni način i za borbu protiv podočnjaka jer je suva koža jedan od glavnih razloga nastanka ovih tamnih krugova ispod očiju. Takođe, visok unos kofeina u organizam može doprineti isušivanju i dehidrataciji vaše kože.

Što se tiče vitamina K on jača zidove kapirala. Visok sadržaj ovog vitamina ćeš pronaći u lisnatom povrću, jogurtu, patlidžanu i praziluku. Prilikom potrage u lokalnoj drogeriji obrati pažnju na kreme za okoloočno područje koje sadrže avokado, zeleni čaj ili šipak s obzirom da se i u njima nalazi visok sadržaj ovog vitamina.

beauty tips

Kosa bez sjaja – maska za kosu i hladna voda

ZdraviJa je ovu temu već obradila za tebe. Sve što možeš da uradiš kako bi tvoja kosa bila negovana i sjajna pročitaj u tekstu ZdraviJa kosa- prirodna i negovana.

Možda te zanima

beauty tips

Bubuljice nakon pića – piling i čišćenje

Ukoliko tvoja koža “bukne” nakon nekoliko čaša pića, obavezno uveče uradi piling. Koža se nakupila toksina, vlage i prljavšite i zbog toga joj je potrebna dubinska nega. Naravno ne zaboravi na korak čišćenja. Ono što treba da uradiš jeste da prvo micelarnom vodom skineš površinski sloj prljavštine. Znamo da to nije dovoljno i zbog toga idemo na drugi korak – umivalica. Dobro isperi svoju kožu, stavi tonik i serum i pravac krevet!

 

 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh