8 proljećnih aktivnosti koje moraš da probaš

Avatar photo
proljećnih aktivnosti

U trenutku kada temperatura dostigne 25 stepeni ili više, u svakome od nas budi se želja za provođenjem vremena napolju. Poslije duge zime, postoji nešto tako prijatno u tome da osjetite toplinu sunca, udahnete svjež vazduh i slušate svijet i prirodu oko sebe. ZdraviJa vam u novom tekstu otkriva 8 proljećnih aktivnosti koje ne moraju da podrazumijevaju napornu fizičku aktivnost ili planiranje.

Uživaj u jogi na otvorenom

Joga na otvorenom, zvuči duplo opuštajuće, jer uz mir u mislima, samo plus mogu da budu zvuci prirode koji nas u tim trenucima okružuju. Postavite prostirku za jogu na odgovarajuću površinu, u dvorištu ili čak u lokalnom parku. Ukoliko ste početnik preuzmete aplikaciju pomoću koje možete da se obučite kroz sesiju joge ili se prijavite na časove joge i vidite da li postoje termini za vježbanje na otvorenom.

proljećnih aktivnosti
@pinterest

Šetnja ili trčanje kao nezaobilazne aktivnosti

Duge šetnje, priznajte, su uvijek dobra ideja bilo da više volite da se šepurite sami ili da povedete i prijatelje sa sobom. Iskoristite ovo vrijeme da postignete svoj cilj koraka, poslušate audio-knjigu, razmislite o svom proteklom danu ili da se jednostavno isključite iz digitalnog svijeta na kratko. Ukoliko želite nešto više od obične šetnje, pokušajte da džogirate omiljenom stazom u prirodi i na taj način svoj dan upotpunite sa malo kardia.

Istražite i posjetite lokalne događaje

Rast temperature i želje za zabavom i druženjem u potpunosti je srazmjeran. U proljeće se organizuju različita tematska događanja i zabave, poput maskenbala, piknika, koncerata, modnih revija, festivala hrane i pića, te mnogih drugih. Proljeće je idealno vrijeme za druženje na otvorenom, što čini ove aktivnosti još zabavnijim. Okupljanje ljudi različitih profila i interesovanja, daje priliku za upoznavanje novih osoba i stvaranje novih poznanstava.

Proslavite sezonu ručanja i ispijanja kafe napolju

Kada restorani, kafići i vinarije otvore svoje bašte svako piće i jelo ima bolji okus. Postoji nešto čarobno u sjedenju napolju, uživanju u toplini sunca i opuštajućoj atmosferi koju stvara proljeće. Kada se tome doda i šoljica omiljene kafe i ukusna hrana, postaje jasno zašto je ručanje i ispijanje kafe na otvorenom najomiljenija aktivnost mnogih ljudi.

proljećnih aktivnosti
@pinterest

Posegnite za novim hobijem

Prije mnogo godina, fotografija je bila skup hobi. Sada svi nosimo visokokvalitetne kamere i alate za uređivanje u džepu, tako da je lakše nego ikad fotografisati svijet oko nas. Počnite da istražujete nova mjesta, zabilježite šta vas inspiriše, a zatim podijelite svoj rad na Instagramu ili blogu.

Stvorite sopstvenu baštu

Baštovanstvo je hobi koji zahtijeva malo truda, ali vam pruža mnoštvo pogodnosti za uživanje. Čak i ako živite u gradu, baštovanstvo je i dalje na listi prolećnih aktivnosti koje možete isprobati. Ukoliko nemate prostora u dvorištu za baštu, počnite tako što ćete uzgajati svoje bilje, malo cvijeće ili povrće u saksiji na balkonu ili prozorskoj dasci.

Možda te zanima
sobna temperatura

proljećnih aktivnosti
@pinterest

Osjetite čari planinarenja

Ukoliko živite u oblasti sa planinskim stazama u blizini, planinarenje je odličan način da uživate u proljećnom vremenu. Odvojite dan da provedete vrijeme u prirodi i uživate u predivnom pogledu sa vrha planine. Ako vas priroda posebno opušta i smiruje, pretvorite to u pravi odmor za vikend tako što ćete organizovati kampovanje – samo se uvjerite da ste opremljeni sa svom potrebnom opremom prije nego što krenete!

Možda vam bude interesantno: Savjeti za hajking tokom trudnoće

Istražite nova mjesta u svom gradu

Ukoliko želite da izađete napolje i uzmete malo vitamina D i pronađete novi prostor za opuštanje, istraživanje grada u kojem živite je odlična ideja. Kada istražujemo nova mjesta, osjećamo se kao turisti u sopstvenom gradu, pronalazimo nove restorane, kafiće, muzeje, parkove i druge atrakcije koje do sada nismo imali priliku da posjetimo. Ovo nas izvlači iz zone komfora i donosi osjećaj uzbuđenja i avanture, čak i na poznatom terenu.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh