ZdraviJa kosa – prirodna i njegovana

Avatar photo
kosa

Zadovoljstvo koje proizilazi iz prihvatanja vaše prirodne teksture kose može da bude veoma privlačno. Ono što je još važnije – prirodna kosa, znači i zdrava kosa. Poznato je koliko feniranje ili peglanje kose mogu da budu štetni, a ZdraviJa vam donosi savjete kako da postignete savršen izgled uz nekoliko jednostavnih trikova.

Šampon igra veliku ulogu u njegovanju kose

Kada sušite fenom, mnogo je koraka koji potencijalno mogu promijeniti izgled vaše kose. Sa druge strane, kada kosu sušite na vazduhu, baza sa kojom ste počeli postaje mnogo važnija. Odaberite šampon koji je specifičan za potrebe vaše kose, a ukoliko vam nedostaje volumen, koristite šampon za povećanje volumena. Ako je kosa suva i lomljiva, koristite nešto stvarno hidratantno. Ne zaboravite, šampon zaista ima najveći uticaj.

kosa
@pinterest

Isperite kosu hladnom vodom

Regenerator može biti jednako važan kao i šampon, pa zato izaberite onaj koji odgovara vašem tipu i teksturi kose. Brzo i hladno ispiranje regeneratora sa kose prije nego što izađete iz tuša pomaže kod problema sa lomljenjem kose, ali obećava i više sjaja.

Raščešljajte kosu u tušu

Dok vam je kosa mokra i regenerator se još upija, malo lakše klizi, pa je to mnogo bolje uraditi nego kada je vaša kosa suha. Osim toga, na ovaj način manje štetite vašu kosu, ali i štedite vrijeme koje biste potrošili na raspetljavanje osušene i zamršene kose.

Ne zaboravite masku

Tretirajte kosu maskom ili serumom jednom nedeljno i vaša kosa postaće sjajnija i elastičnija. Glatki tretmani kose od korijena do krajeva uvijek je poželjna rutina. Prvih nekoliko centimetara vaše kose je obično najzdravije pa tome ne morate posvećivati previše pažnje.

Možda te zanima
kosa

kosa
@pinterest

Posvetite pažnju sušenju kose

Za zaista poseban efekat, postavite vrhove vaše kose između listova papirnih ubrusa i zgužvajte ih tako da papirni ubrus upije većinu vlage. Ovo stvara manje trenja, tako da se vaša kosa lakše suši. Peškiri od mikrovlakana obavljaju sličnu funkciju, pomažući kosi da se brže suši uz znatno manje kovrdžanja.

Kreme i ulja za stilizovanje

Predlažemo vam da ukoliko imate kovrdžavu kosu nanesete vaše ulje ili kremu za kovrdžanje dok je kosa još uvijek mokra. Sa druge strane, za ravniju ili talasastu kosu koristite ulje nakon što vam se kosa malo osuši. Proizvod je najbolje zagladiti po rukama, a potom nanijeti na kosu kako bi se sve ravnomjerno rasporedilo.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh