Celulit je rješiv problem, a evo i kako

Avatar photo

Veliki broj žena, bez obzira na tjelesnu masu, muku muči sa celulitom, uglavnom ne znajući da je celulit u osnovi medicinski problem. Zbog zastoja cirkulacije se može javiti ne samo celulit, nego i oticanje nogu i ruku, osjećaj težine, umor, bolovi u kičmi i zglobovima, kožni podlivi, te promjene na koži.

Šta je celulit?

Savremena shvatanja celulita polaze od poremećaja strukture vezivnog tkiva u pojedinim dijelovima kože i vezivnim pregradama između masnih ćelija u potkožnom masnom tkivu, pa tako dolazi do promjena u samim masnim ćelijama, odnosno celulita. Nastanak celulita se odvija u više faza, kod žena počinje već sa pubertetom i razvija se tokom cijelog života.

Žene imaju predispozicije za stvaranje celulita koji danas narušava izgled preko 90 odsto žena. Tipična mjesta na kojima se javlja su bokovi, butine, trbuh, a može se javiti na nadlakticama i grudima.

Liječenje

Da li ste znali da su naučna istraživanja pokazala da je enzim mukopolisaharidaza izuzetno efikasan u borbi sa tegobama celulita? Svojim jedinstvenim djelovanjem povećava razmjenu materija u potkožnom tkivu i sprečava stvaranje masnih naslaga, a ujedno kožu čini zategnutom i čvršćom.

Ovaj enzim se može pronaći u obliku proizvoda Thiomucase anticelulit gela koji je pokazao dobre efekte kod svih oblika celulita. Redovnom upotrebom postiže se značajno smanjenje obima, efikasno se prevenira nastanak i redukcija postojećeg celulita, povećava elastičnost i tonus kože.

Možda te zanima
spa kod kuce

Poznati Thiomucase anticelulit gel, kompanije Hemofarm, vraća se na naše tržište u modernoj, redizajniranoj ambalaži. Popust na ovaj gel od 10 odsto, biće aktuelan u svim MOJAapoteka apotekama od 10.8.2017. do 20.8.2017.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh