Da li znate koji ste seks tip? Saznajte u tekstu…

Avatar photo
seks tip

Postoje jezici ljubavi. Postoje stilovi privrženosti. Ali osim “običnog” ili “perverznog”, nema mnogo jezika koji opisuju naše osobine u spavaćoj sobi … sve do sada.

Jaiya, somatska seksologinja sa preko 30 godina iskustva, stvorila je tip erotskog obrasca, alat koji ona naziva “načinom identifikacije ko ste i koji vam pruža jezik za razumevanje kako se povezujemo kada je reč o intimnosti, povezanosti i seksu”. Ovo znanje pomaže ljudima da komuniciraju svoje “uključivače” i “isključivače” na jasan način.

Pet tipova erotskog obrasca

1. Energetski tip se pali na iščekivanje, prostor, zadirkivanje, težnju i čežnju. Njihova supermoć je sposobnost da uđu u proširena stanja svesti i orgazam bez potrebe za dodirivanjem. Sa druge strane, mogu izgubiti kontakt ako im se pristupi prebrzo. Ako se stvari čine previše intenzivnim ili brzim, mogu se distancirati.

2. Senzualni tip se pali kada su sva njihova čula probuđena. Oni unose lepotu u erotsko iskustvo. Međutim, često zapadaju u svoje misli i propuštaju ono što se dešava u njihovim telima.

3. Seksualni tip se pali na ono što smatramo seksom – penetracijom, golotinjom, orgazmima. Seksualni tip donosi radost, lakoću i zabavu u seks. Međutim, često propuštaju putovanje do vrhunca i zaglave u ograničenoj definiciji seksa.

4. Perverzni tip se pali na ono što se smatra tabuom. Ovaj obrazac može se igrati beskrajnom kreativnošću koja može uključivati razne intenzivne senzacije ili psihološke igre moći, ali njih pali osećaj sramote zbog voljenja onoga što smatraju da je “izvan okvira” seksualnošću.

Možda te zanima
odabir partnera

5. Tip promenljivog oblika se pali na sve to. Često su izvanredni ljubavnici. Međutim, često potiskuju vlastite proždrljive potrebe kako bi zadovoljili ljubavnika, pa im nedostaje raznovrsnost i učestalost. Često im se govori da su “previše” ili “suviše komplikovati”, zbog čega ugase svoju pravu stranu kako bi ih drugi prihvatili.

Određivanje svog erotskog obrasca može se postići na nekoliko načina. Sve što vam je potrebno je malo vremena i mnogo radoznalosti. Recimo, igrajte igru u kojoj uporedite dodire kako biste videli kakve vaše telo preferira na osnovu različitih tipova erotskog obrasca. A možete i probati neke nove seks poze.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh