5 stvari koje treba da znate pre nego što prvi put isprobate analni seks

Avatar photo
orgazam ilustracija

Dobro došli nazad u našu rubriku IntimniJa, u kojoj često pričamo o raznim temama koje su važne, ali se kod nas i dalje ponekad smatraju tabuuom. Zato je danas na redu razgovor o analnom seksu. Ako još uvek niste probali, a volite da eksperimentišete u krevetu (ili negde drugde), ovo je 5 stvari koje treba da znate.

1. Lubrikant, lubrikant i još lubrikanta!

Budući da vaša stražnjica ne vlaži kao vagina, važno je pripremiti područje. Kada je reč o nanošenju, zapamtite da ne postoji previše lubrikanta. Analna penetracija bez dovoljno podmazivanja može oštetiti tkivo u vašem anusu. Ako se pojavi suvo trenje, to vas može učiniti podložnijim seksualno prenosivim infekcijama i bolestima.

2. Imate opcije.

Zapamtite da je pristanak izuzetno važan. Ništa nije privlačnije od otvorenosti prema sebi i svom partneru u vezi sa onim što želite i što vam potrebno je, pa počnite polako i proveravajte tokom procesa. Pogledajte da li želite da probate i istražujete više ili manje povlačenja. Možete započeti sa analnom masturbacijom. Zatim, stimulirajte svoje nervne završetke različitim senzacijama tako što ćete svog partnera pozvati na “rimming” ili akciju jezikom. Koristite igračke i eksperimentišite sa različitim položajima, kao što su spooning, ležanje na stomaku ili čak postavljanje jastuka ispod bokova kako biste podigli karlicu i tako postigli najugodniji ugao za penetraciju.

3. Ne bi trebalo da boli.

Ako postane neprijatno i doživite krvarenje ili bol (koja traje), odmah prestanite i potražite savet

4. Koristite kondom.

Iako je rizik od trudnoće mali kod analnog seksa, kondomi su neophodni za sigurnu i ugodnu analnu igru, najpre kako bi se smanjilo i sprečilo širenje nepoželjnih seksualno prenosivih infekcija i bolesti. I da znate – nije svaki kondom kompatibilan sa svim lubrikantima i igračkama, pa proverite pažljivo pre nego što počnete.

Možda te zanima
jutarnji seks

5. Priprema je krucijalna.

Kod penetracije u zadnjicu, svašta može da se desi. Znate na šta mislimo. Mali pripremni koraci su ključni kako biste doživeli čist, zabavan, ugodan i opušten susret. Obavezno ispraznite creva što je moguće temeljnije i očistite područje.

I na kraju – uživajte!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh