Evo kako da ostanete puni energije tokom dana

Avatar photo
energija

Ako vam se često dešava da na poslu ostanete bez energije i to usred radnog vremena, da vam se stvarno ni ovaj put ne da na trening jer ste preumorni, i užasno vam je dosadilo da se konstantno „nalijevate“ kafom kako biste povratili energiju – na pravom ste mjestu. Energija se može održati na prirodan i vrlo jednostavan način tokom dana, a mi vam donosimo u nastavku teksta i kako.

ZdraviJa u nastavku donosi nekoliko prirodnih načina kako da ostanete puni energije tokom čitavog dana, a da ne posežete za nezdravim varijantama poput rafinisanog šećera i velikih količina kafe.

Uzmite vitamin B12

Ovaj vitamin je poznat kao vitamin koji daje energiju, a o njegovim benefitima možete više pročitati i na ovom linku. On je od presudne važnosti za vašu energiju tokom cijelog dana, kao i opšte stanje organizma.

energija

Hidriranje organizma je važno

Najčešći uzrok umora je dehidriranje. Ako niste dovoljno hidrirani, zapremina krvi može pasti, a vaše tijelo mora raditi napornije kako bi dovelo kiseonik i hranljive materije u ćelije. Ako osjećate umor, može doći do znakova da niste dovoljno hidrirani. Naš savjet je da tokom cijelog dana pazite na unos vode u organizam, kako biste izbjegli umor.

Bonusna činjenica: čaša ledene vode tokom određene energetske krize ili važnog događaja, kao što je sastanak, pomaže vam da budete više fokusirani.

Energija se najbolje vraća uz šetnju

Ako radite kancelarijski posao, jako je bitno da što češće pravite kratke pauze, kako biste prošetali – makar po kancelariji. Napravite pauzu za kafu, ručak, ili se jednostavno malo protegnite kako bi vam krv procirkulisala. Kretanje je jako dobro za vaše zdravlje, ali vas s druge strane puni energijom.

Ranije smo pisali i koliko je hodanje ključno za mršanje i najbolji lijek za sve.

energija

Energija i moć eteričnih ulja

Eterična ulja vam, između ostalog, mogu vratiti energiju. Ulje mente i mandarine će vam dati energiju, dok ulje muškantnog oraha možete koristiti kako biste se fokusirali na nešto. Ova ulja možete koristti tako što ćete pomirisati bočicu, ili poprskati malo po svojoj odjeći, ili stavite na pulsne tačke kada osjetite potrebu za njima.

Možda vam bude korisno: Eterična ulja – prva pomoć kod mršavljenja

Energija se može povratiti i meditacijom

Centrirajući svoj um i umirujući svoja čula meditacijom, daće vam izdržljivost i energiju za cijeli dan. Meditiranje može biti korisno u sklopu jutarnje rutine, ili u toku popodneva kada krenete da osjećate osjećate umor, kao način da resetujete um. Aplikacije kao što su Headspace ili HappiNotPerfect nude meditacije za bilo koji vremenski period (čak i samo za 3-5 minuta!).

Ako niste ljubitelj meditacije, možete pokušati sa nekoliko vježbi disanja koji će vam pomoći da postanete više usredsređeni i spremni za nastavak poslovnih obaveza. Ako to nikada ranije niste praktikovali, znajte da će potrajati malo vremena da se naviknete na ovu aktivnost, a možda će vam čak biti malo čudno u početku. Probajte aplikacije poput Headspace-a, Calm-a ili Inscape-a.

Možda vam bude interesantno: Korisni savjeti za one koji nikada nisu meditirali

energija

Energija kroz užinu – pojedite jabuku

Jabuka je odličan izbor za popodnevnu užinu, jer će vam pomoći, kako oko održavanja fit figure, tako i kod otklanjanja zamora. Puna je vitamina C, vlakana i složenih ugljenih hidrata, koji stabilizuje šećer u krvi, a neki izvori kažu da je jedenje jabuke možda čak daje više energije od kafe.

Ovo su navike koje vas mogu učiniti još uspješnijim

Ukoliko ste radoholičar i uvijek sebi stavljate obaveze na papir, pa čak i vikendom, imamo nekoliko savjeta za vas. Joga, brunch, prodavnica, supermarket, spremanje ručka, hemijsko čišćenje, veš, posao, spisku nema kraja.

Zamislite da ste u mogućnosti da preuzmete kontrolu nad sobom kada se osjećate napetim, uznemirenim, ljutitim, tužnim ili kada su vaše emocije van kontrole. Moguće je. Evo kako.

Gdje ste? Vi ste tu.

Kad god se budete osjećali kao da trčite kroz dan, a želite svoje obaveze da izvršavate sa više svijesti, zaustavite se i postavite sebi ovo pitanje. Ono će vam pomoći da se osjećate bolje i podsjetiti vas da uživate u onome što radite dobro, umjesto da gledate u prošlost koja se ne može promijeniti ili budućnost koju ne možete kontrolisati.

Koristite Mantre

Ja ovo mogu uraditi.

Ja sam jak/a.

Možda te zanima
ciscenje ormara

Ja sam samouvjeren/a.

Pokidaću ovaj projekat.

Manifestovanje vaših vjerovanja i želja može imati stvarno pozitivan uticaj na to kako prolazite kroz vaš dan. Kada vjerujete u sebe, vaše unutrašnje super moći će se uvijek isticati. Pokušajte recitovati ovo ujutru prije nego što započnete svoj dan i ponovite u zavisnosti od toga šta želite od dana.

Svako ima mantru, samo je neko manje, a neko više svjestan toga. Mnogi od nas čuju ove fraze u svojim glavama toliko često da im počnemo vjerovati. Pa zašto onda ne bismo zamijenili loše misli frazama koje nam mogu pomoći da budemo sigurni, da se osjećamo manje stresno i da od života i trenutne situacije u kojoj se nalazimo izvlačimo ono najbolje?

U tekstu koji smo ranije pisali možete da pronađete više informacijama o mantrama i na koji način mogu da vam učine život ljepšim.

Pročitajte i: 22 motivacione poruke za dobro jutro i uspješan dan

Kada uključite ove jednostavne radnje u svoju svakodnevicu, moći ćete da prolazite kroz život sa više samopoštovanja i pozitivne perspektive. Vidjećete stvari iz ljubaznijeg, razumljivijeg ugla, što će vam pomoći da imate bolje odnose, povećate samopouzdanje i imate više uspjeha na poslu.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh