Famous Friday sa blogerkom Lusi Parker

Avatar photo
lucyandlentils.co.uk

Ponosni smo što ovaj put u našoj Famous Friday rubrici možemo da vam predstavimo jednu od najcjenjenijih blogerki koja piše o hrani – Lusi Parker.

Lusi je za Zdraviju izdvojila nekoliko minuta svog vremena, te nam otkrila kako je počela da piše blog, male tajne koje koristi pri fotografisanju hrane, kako se to ona hrani i šta najviše voli da sprema u svojoj kuhinji.

Zdravija: Lusi, kada i kako si dobila ideju da pokreneš blog o hrani?

Lusi: Pokrenula sam blog dok sam studirala jer uopšte nisam znala da kuvam. Bila sam užasan kuvar a oslanjala sam se isključivo na prerađene namirnice pa sam odlučila da stanem tome u kraj i počnem da učim.

Zdravija: S obzirom na činjenicu da si jedna od najboljih blogera koji pišu o hrani, možeš li nam reći u čemu leži tvoja tajna?

Lusi: Hvala na lijepim riječima, ali ja definitivno nisam jedan od najboljih blogera. Radije bih sebe okarakterisala kao veoma iskrenog blogera. Uvijek pokušavam da spremim hranu koja je pristupačna i koja će ne samo izgledati dobro, nego, što je i važnije, biti ukusna.

Zdravija: Koliko vremena je potrebno da pripremiš jelo i fotografišeš ga?

Lusi: Težim ka tome da spremam veoma brza i laka jela za koja je inače potrebno oko 25 minuta. Prije kuvanja pripremim ekran da napravim fotografiju na brzinu, što inače traje nekih pet minuta. Savjet: zagrijte tanjire i zdjele kako bi hrana duže bila topla.

Zdravija: Jela koja fotografišeš izgledaju veoma zdravo. Možeš li nam reći još nešto o svojoj ishrani?

Lusi: Trudim se da jedem većinom povrće i da na mom tanjiru uvijek ima veliki dio proteina, sa šačicom ugljenih hidrata. Volim ugljene hidrate, stoga ih nikada ne izostavljam, ali najčešće nastojim da jedem povrće i proteine, što me drži sitom i daje mi snagu.

Zdravija: Praviš li sama recepte, i gdje pronalaziš inspiraciju za njih?

Lusi: Pišem sve recepte metodom pokušaja i pogreške, u svojoj kuhinji. Crpim inspiraciju većinom od Kralja hrane – Džejmija Olivera, zatim od drugih predivnih kuvara poput Ele Vudvord, Izi Hosak i Nadije Husajn.

Možda te zanima
milena buđevac

Zdravija: Koji recept ti je omiljeni?

Lusi: Omiljeni recept su moji falafeli od slatkog krompira, koji su idealni za spremanje u velikoj količini za vikend, a koje možete koristiti čitave sedmice kao dodatak jelima.

Zdravija: Osvojila si brojne nagrade. Može li nam otkriti koja ti je najdraža?

Lusi: Najdraža nagrada mi je nagrada za Najbolji blog o receptima koje dodjeljuje HBC. Bio je to najbolji osjećaj na svijetu. Saznala sam da sam dobila nagradu dok sam putovala po Italiji, što je bilo predivno iskustvo za mene.

Zdravija: Koji su budući planovi u domenu tvog bloga?

Lusi: Sljedeća stvar na koju planiram da se usredsredim su ukusni sezonski recepti. Želim da u centar pažnje na svom blogu stavim mlade profesionalce, što je ujedno i kategorija u kojoj se nalazim. Jednostavni i ukusni recepti, puni slatke prirodne hrane.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh