Now Reading
Famous Friday sa food blogerom Hajrudinom Šišićem

Famous Friday sa food blogerom Hajrudinom Šišićem

Hajrudin Šišić, na društvenim mrežama poznatiji kao Harry Cooper, je poznati bosanskohercegovački food bloger koji na svom blogu i profilima na društvenim mrežama prezentuje nevjerovatne fotografije jela i recepata. Otkud ljubav prema kuhanju, te kako uslikati kvalitetnu fotografiju hrane, saznajte u nastavku teksta.

Trenutno vodiš jedan od najpopularnijih food blogova u regionu. Možeš li nam otkriti kada si počeo sa blogom i kako se rodila sama ideja?

Ideja o blogu se stvorila spontano. Još iz djetinjstva gajim strast prema kulinarstvu i fotografiji. Blog sam napravio prije nešto više od godinu dana, htio sam da napravim prostor gdje mogu podijeliti sve svoje recepte. Sad je već prerastao u veći projekat sa kojim me očekuje mnogo zanimljivih trenutaka u skorijoj budućnosti.

Otkud ljubav prema kuhanju i fotografiji i kako si odlučio spojiti ova dva hobija?

Kao što sam već spomenuo – ljubav prema fotografiji i kulinarstvu sam naslijedio od roditelja. Ideja da spojim u jedan hobby je zapravo došla zbog Instagrama. Počeo sam objavljivati fotografije na Instagramu i nakon što sam primijetio da se prijateljima sviđaju moje fotografije odlučio sam da se potrudim još više oko njih. Tako da u posljednjih dvije godine svaki dan učim o fotografiji i kulinarstvu.

Šta najviše voliš da kuhaš i koji je tvoj omiljeni recept?

Nekako se ne mogu odlučiti za jedan recept. Inspiraciju pronalazim u svakodnevici. Tako da je svaki dan poseban i raznovrstan.

Da li više voliš da spremaš slatka ili slana jela?

Podjednako. Slatka mi jela nekako dozvoljavaju veći prostor za igru i realizaciju svojih ideja, pa su na mom Instagramu i blogu više zastupljeni slatki recepti.

Koji su sljedeći planovi kada je u pitanju tvoj blog?

Planovi su da više snimam proces pripreme jela – kako bih mogao lakše predstaviti sve recepte. Ne volim planirati daleko u budućnost, nadam se da će dugo postojati blog i mnogima pomoći da pripreme lagane i ukusne recepte.

Fotografije tvojih jela izgledaju fenomenalno, možeš li nam otkriti neki od savjeta kako napraviti kvalitetnu fotografiju jela?

Hvala mnogo na divnim riječima. Mislim da je najbitnija komponenta svjetlost, s prirodnom dnevnom svjetlošću je najlakše pokazati sve oblike i boje hrane na lijep način.

 

© 2021 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Scroll To Top