Igračke za toddlere koje će uticati na njihovu kreativnost i maštu

Avatar photo
igračke za toddlere

Svi znamo da su igračke i igre zabavan deo detinjstva. Ali one takođe imaju brojne pozitivne efekte na razvoj dece, od podsticanja učenja i podizanja fizičke aktivnosti do izgradnje zdravog samopouzdanja. Kada se vaše dete igra, ono razvija nove ideje koje primenjuje u stvarnom životu, tako da
je veoma važno da igračke kojima pristupa budu odgovarajuće. Igračke pomažu u kognitivnom i jezičkom razvoju takođe.

Zdravija će vam predstaviti igračke za toddlere koje su se pokazale najboljim za njihov razvoj, a koje možete pronaći na Ananas platformi.

Bacimo se na pregled naših omiljenih igračaka iz drvene kolekcije

Geometrijska umetaljka u raznovrsnim oblicima i bojama

Sortiranjem oblika i boja deca upoznaju prvi pojam broja i skupa jer svaki oblik ima različit broj elemenata u nizu od 1-5. Priznaćete više nego zanimljivo. Da i mi se slažemo.

Viga
Geometrijska umetaljka boje i oblici

Didaktička drvena igračka za razvoj motorike

Reč didaktika ustvari znači poučavati, obučavati, predavati, propisivati, opominjati, tako da didaktičke igračke su dakle namenjene poučavanju i obučavanju dece. Prvenstveno se baziraju na razvoju motorike kod dece, a čak i bebe do 12 meseci mogu da kroz ovaj način igranja upoznaju svet oko sebe.

Balans toranj u bojama Pingvin – igračka kojoj mališani teško odole

Toranj u obliku pingvina dolazi sa 6 okruglih delova za slaganje, napravljen od visoko kvalitetnog drveta i netoksičnih boja, a namenjen je za uzrast od 12+ meseci. Još jedan primer igračke koja će na prvu, svakom todleru privući pažnju svojom šarenolikošću, a kasnije i aktivno uticati na razvoj i podstaknuti razmišljanje najmlađih.

Umetaljlka Brojevi i operacije – igračka koja podstiče razmišljanje

Edukativna umetaljka pomoću koje će se deca upoznati sa brojevima. Razvija oko-ruka koordinaciju, povećava mogućnost logičkog rezonovanja i prepoznavanje, kao i veštinu rešavanja problema. Napravljena od kvalitetnog i dugotrajnog materijala, namenjena je za uzrast 3+ godina.

Drvena igračka Dino

Mali, slatki dinosaurusi – igračke koje deca ne ispuštaju iz ruku. Tako neodoljive namenjene su deci uzrasta od 18 meseci i starijoj. Imaju fino obrađene ivice, bojene su sigurnim eko bojama i pružaju dugotrajnu i bezbrižnu igru. Igračke su profesionalno dizajnirane i prilagođene dečijim interesovanjima i potrebama.

Drvena Nojeva barka

Deca dobijaju priliku da ovu klasičnu priču prenesu u stvarni život dok slažu svoje životinje u Nojevu barku. Na bočnoj strani broda nalaze se izrezani oblici kroz koje se životinje mogu provući. To će pomoći u poboljšanju motoričkih sposobnosti deteta. Napravljeno od kvalitetnog drveta i netoksičnih boja namenjeno je uzrastu od 2+ godina.

Evo zašto kupovati drvene igračke i koje su njihove prednosti u odnosu na ostale

Drvene igračke nikada ne izlaze iz mode. U njima se uživa generacijama i nose sa sobom brojne prednosti za razliku od drugih vrsta igračaka. Za razliku od plastičnih i digitalnih, drvene igračke su zdrave koliko i bezvremenske.

Možda te zanima
zdravi doručak

Često popularne igračke, ili one koje izgledaju najstimulativnije za decu i odrasle, nisu dobar dodatak kutiji za igračke. Mogu da budu pune plastičnih predmeta i elektronskih elemenata koji nude malo kreativne igre, a mogu čak i da ometaju razvoj.

igračke za toddlere
@pinterest

Čvrste drvene igračke omogućavaju da ostanete ekološki prihvatljivi. Na tržištu postoji mnogo kvalitetnih drvenih igračaka koje neće ostaviti rupu u vašem novčaniku, a zapravo su složenije nego što mislite.

Plastične igračke su često previše složene da bi se mala deca mogla igrati, ali drvene igračke su jednostavne i lake za upotrebu kao neka vrsta Montesori igračke. Savršene su za pomoć deci da nauče nešto više o uzrocima i posledicama, rešavanju problema i drugim važnim konceptima iz ranog detinjstva.

Ovim igračkama definitivno možete ulepšati detinjstvo svojih mališana i usmeriti ih na zdrav razvojni put, ZdraviJa bi rekla ugodno sa korisnim, zato bacite se na pretraživanje.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh