Igre bez granica – mjesto koje dječiju maštu pretvara u stvarnost

Avatar photo
igre bez granica

Kada bi vam neko rekao da ćete skačući u vrećama igrati zabavni pikado, bacajući obruč uskočiti u balon u kojem ćete trčati, plesati sa oklagijom u muzičkoj igri u kojoj ćete kao nagradu osvojiti preskakanje konopca u kojem će vas neko obavezno ometati – da li biste mu povjerovali da je sve to moguće? Mi vam kažemo da jeste (dobro, ne baš ovim redoslijedom) i to na sportsko – zabavnom događaju „Igre bez granica“ koje će se na radost malih, ali i onih velikih održati 9. decembra u dvorani Obilićevo u Banjaluci od 12 do 16 časova.

Ko je “kriv” za sve ovo i šta vas očekuje?

igre bez granicaGlavni „krivci“ za neopisivu sreću, tone smijeha i buđenje pozitivnog takmičarskog duha kod mališana na dan održavanja „Igara bez granica“ je Konteent Media tim, koji je u svojoj tajnoj tvornici kreativnosti i mašte pomno osmislio cjelokupan događaj. Evo i šta vas sve očekuje na „Igrama bez granica“.

Događaj će okupiti djecu osnovnoškolskog uzrasta na takmičenjima u uzbudljivim sportskim aktivnostima koji će kroz zabavu pokazati sportski i timski duh. Predviđeno je takmičenje više od 300 mališana, podijeljenih po uzrastu.

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Igre bez granica su namijenjene za svu djecu, te će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja i takmičenja. Predviđeno je učešće djece sa poteškoćama u razvoju, a događaj je humanitarnog karaktera”, poručuju iz organizacije “Igara bez granica”.

Predvođeni kapitenima, mališani će kroz nekoliko poligona pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

Roditelji će imati specijalan zadatak

igra djeca takmicenje banjalukaSavremeni način života roditeljima diktira ubrzan tempo, zbog čega imaju sve manje vremena da provode sa djecom. Ovo će biti prilika da se to promijeni.

“Roditelji će sa tribina bodriti svoje mališane, uživati u zabavnom programu, kao i revijalnom dijelu prije samog takmičenja. Događaj je potpuno besplatan za sve posjetioce i takmičare”, ističu organizatori.

Možda te zanima
zdrave navike deca

U 2019-oj godini “Igre bez granica” će obići 10 gradova u Bosni i Hercegovini, te se nadamo da će preći u tradicionalan događaj. Grad Banja Luka je ovaj događaj proglasio događajem od javnog interesa.

ZdraviJa ima veliku čast da, između ostalih brojnih prijatelja i sponzora, bude dio ovog sjajnog događaja. Vidimo li se na „Igrama bez granica“?

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh