“Igre bez granica” razveseliće mališane u 8 gradova BiH

Avatar photo
igre bez granica

Nakon prošlogodišnje euforije koju je izazvala sportsko-zabavna manifestacija “Igre bez granica” u Banjaluci, u dvorani “Obilićevo”, ove godine prva u nizu manifestacija biće održana u nedjelju, 17. marta 2019. godine u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Prnjavoru, od 12 do 16 časova.

Prošle godine “Igre bez granica” su okupile preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje, a nakon manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine.

Možda te interesuje: Igre bez granica ispunile očekivanja preko 400 mališana

Šta te očekuje u Prnjavoru?

Događaj, koji organizuje Udruženje građana “Adastra” uz pokroviteljstvo Opštine Prnjavor, okupiće djecu osnovnoškolskog uzrasta na takmičenjima u uzbudljivim sportskim aktivnostima koji će kroz zabavu pokazati sportski i timski duh. Predviđeno je takmičenje više od 400 mališana, podijeljenih po uzrastu.

Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. “Igre bez granica” su namijenjene za svu djecu, te će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja i takmičenja. Predviđeno je učešće djece sa poteškoćama u razvoju “Neven” iz Prnjavora”, poručuju iz organizacije “Igara bez granica”.

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

igre bez granicaNačelnik Opštine Prnjavor, Darko Tomaš, istakao je da mu je velika čast što imaju priliku da podrže jednu ovakvu manifestaciju.

“Trudimo se da sve ono što je pozitivno i dobro organizujemo i u našoj opštini. Stupili smo u kontakt sa organizatorom i na naše zadovoljstvo, prve „Igre bez granica“ u 2019. održaće se upravo u Prnjavoru”, izjavio je Tomaš.

Možda te zanima
polazak u školu

Koji gradovi su domaćini “Igara bez granica”?

U toku 2019. godine “Igre bez granica” će obići ukupno 8 gradova u Bosni i Hercegovini. Nakon Prnjavora, ovo sportsko-zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održano i 7. aprila u Tuzli, 25. maja u Bijeljini, 26. maja u Brčkom, 9. juna u Trebinju, 22. septembra u Mostaru, 6. oktobra u Sarajevu i 10. novembra u Banjaluci.

Dodatne informacije možete potražiti na našem web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook  i Instagram.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh