Joga poze koje podstiču vaš imunitet

Avatar photo
joga poze

Nagle promjene vremena i sve što s tim ide znače ponajviše pad imuniteta. Zato je baš sada, više nego ikad, važno zaštititi i ojačati svoj imuni sistem. Povećavanje vašeg dnevnog unosa vitamina i suplemenata, preko snadbevanja tela zdravom hranom, do uključivanja jednostavnih navika u vašu svakodnevnu rutinu može pomoći da poboljšate imunitet. Kako bismo unapredili vaš imunitet, ZdraviJa sa vama deli tri joga poze kojima možete dopuniti vašu jutarnju ili večernju rutinu.

Najbolji način da izbegnete sezonske prehlade jeste da ojačate imunitet. Život u samoći i strahu degradira naš imunitet. Jedite zeleno i zdravo, smejte se sa svojim voljenima, dišite punim plućima i praktikujte ove tri joga poze svakodnevno za jačanje imuniteta.

joga poze
@pinterest

Korak po korak do opuštanja

Prvi pokret

Sednite mirno, jednu ruku prinesite srcu, a drugu ispružite kao da igrate valcer. Počnite da ispuštate dah kratkim, oštrim izdisajima kroz nos. Ne morate preterano da vodite računa o udisanju, jer se ono odvija automatski. Dok ispuštate dah, zamenite ruke i tapkajte po grudima, u središte vaše timusne žlezde. Za ovu vežbu potrebno vam je 1-2 minuta.

Drugi pokret

Savijte levu ruku preko i oko desne ruke što više puta možete. Okrenite bradu u levu stranu i pozicionirajte je iznad levog ramena. Podignite laktove visoko i progutajte nekoliko puta dok duboko dišete. Ovo će isprati štitnu žlezdu u dnu vašeg vrata. Ponovite ovo i sa desnim laktom na vrhu i glavom preko desnog ramena.

Možda te zanima
vezbe za vretenaste ruke

Treći pokret

Rukama uhvatite suprotni lakat, stavljajući vrhove lakta u centar dlana. Podlaktice stavite u udubljenje stomaka dok se savijate preko nogu u dečiju pozu. Dišite duboko 1-2 minuta.

Isprobajte ove tehnike za opuštanje tela i jačanje imuniteta i javite nam svoje utiske na @zdravija.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh