Joga poze koje podstiču vaš imunitet

Avatar photo
joga poze

Period kada prelazimo sa zimske na proljećnu odjeću, nagle promjene vremena i sve što s tim ide znače ponajviše pad imuniteta. Zato je baš sada, više nego ikad, važno zaštititi i ojačati svoj imuni sistem. Povećavanje vašeg dnevnog unosa vitamina i suplemenata, preko snadbijevanja tijela zdravom hranom, do uključivanja jednostavnih navika u vašu svakodnevnu rutinu može pomoći da poboljšate imunitet. Kako bismo unaprijedilli vaš imunitet, ZdraviJa sa vama dijeli tri joga poze kojima možete dopuniti vašu jutarnju ili večernju rutinu.

Najbolji način da izbjegnete sezonske prehlade jeste da ojačate imunitet. Život u samoći i strahu degradira naš imunitet. Jedite zeleno i zdravo, smijte se sa svojim voljenima, dišite punim plućima i praktikujte ove tri joga poze svakodnevno za jačanje imuniteta.

joga poze
@pinterest

Korak po korak do opuštanja

Prvi pokret

Sjednite mirno, jednu ruku prinesite srcu, a drugu ispružite kao da igrate valcer. Počnite da ispuštate dah kratkim, oštrim izdisajima kroz nos. Ne morate pretjerano da vodite računa o udisanju, jer se ono odvija automatski. Dok ispuštate dah, zamijenite ruke i tapkajte po grudima, u redište vaše timusne žlijezde. Za ovu vježbu potrebno vam je 1-2 minuta.

Drugi pokret

Savijte lijevu ruku preko i oko desne ruke što više puta možete. Okrenite bradu u lijevu stranu i pozicionirajte je iznad lijevog ramena. Podignite laktove visoko i progutajte nekoliko puta dok duboko dišete. Ovo će isprati štitnu žlijezdu u dnu vašeg vrata. Ponovite ovo i sa desnim laktom na vrhu i glavom preko desnog ramena.

Treći pokret

Možda te zanima
ublažite upalu mišića

Rukama uhvatite suprotni lakat, stavljajući vrhove lakta u centar dlana. Podlaktice stavite u udubljenje stomaka dok se savijate preko nogu u dječju pozu. Dišite duboko 1-2 minuta.

Isprobajte ove tehnike za opuštanje tijela i jačanje imuniteta i javite nam svoje utiske na @zdravija.

Možda će vas zanimati: Novak Đoković – meditacija, joga i veganizam pomogli su mi na putu ka uspjehu

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh