Kako da prodajete odjeću online?

Avatar photo
odjeću

Ukoliko ste modni zaluđenik velike su šanse da posjedujete odjeću u većim količinama od one koja vam je potrebna. Sezonske promjene, promjene stila, veličine i trendova možda su vam donijeli pregršt stvari koje više ne nosite, ali su u odličnom stanju. Ako je tako, vjerujemo da ste razmišljali o preprodaji kao načinu da oslobodite prostor u svom ormaru.

Osim što je efikasan način da se riješite komada koji vam više nisu potrebni, prodaja vaše odjeće je zapravo i ekološka praksa, te odličan način da zaradite i dodatni novac. Naš prijatelj internet je učinio preprodaju odjeće lakšom nego ikad. Dok je postavljanje naloga u različitim prodajnim aplikacijama i objavljivanje oglasa jednostavan proces, za postizanje uspjeha preprodaje potrebno je ipak uložiti malo više truda.

Bez obzira da li razmišljate o prodaji svoje odjeće na mreži po prvi put ili ste veteran modne preprodaje, ZdraviJa vam nudi nekoliko savjeta koji će sigurno pokrenuti vaše oglase.

odjeću
@pinterest

Uključite alternativne fotografije

Pošto potencijalni kupci nemaju priliku da vide vaš odjevni predmet iz prve ruke, žele da dobiju dobar virtuelni izgled predmeta prije nego što se obavežu na kupovinu. Napravite fotke svog odjevnog predmeta na običnoj pozadini sa dobrim osvjetljenjem, snimajući pogled na odjeću sa prednje i zadnje strane. Iako su slike predmeta koje ste sami snimili važne, ne zaboravite da uključite sliku predmeta sa veb lokacije ako to dozvoljava. Obavezno uključite fotografiju koja prikazuje brend i veličinu komada.

Budite iskreni prilikom unosa informacija

Otkrijte da li je vaš dom bez dima ili kućnih ljubimaca. Naravno, ne želimo da kupac izbjegne klik “naruči” na korišćeni odjevni predmet jer se pita da li je za njega vezan neki miris. Ako je vaš dom bez dima, kućnih ljubimaca ili oboje, obavezno otkrijte te informacije u opisu proizvoda da biste olakšali kupcima. Takođe, budite iskreni o tome koliko ste koristili određeni komad i kako se održao nakon što ste ga kupili.

Odredite cijenu jer želite da prodate, a ne da zaradite

Kada određujete cijene svojih artikala, stavite se u razmišljanje potencijalnih kupaca. Zapitajte se šta biste realno platili za artikal, takođe uzimajući u obzir koliko će pojedinac morati da plati za isporuku. Cijenite svoju odeću dovoljno pristupačno da se kupci osjećaju kao da dobijaju povoljnu cijenu, vidjećete kako vaš inventar leti sa ovih virtuelnih polica.

odjeću
@pinterest

Proširite naslov

Poznato je koliko smo zauzeti i prezasićeni informacijama, te koliko često samo “preletimo” preko naslova koji ne privlače pažnju. To znači da mnogi neće nužno pročitati prelijepo napisan opis koji ste otkucali da opišete taj džemper od kašmira koji volite, ali više ne pristaje, ili majicu za koncerte koju ste nosili na faksu i koja više ne odgovara vašoj radnoj nedelji. Stavljanje što više informacija u polje naslova omogućava potencijalnim kupcima da dobiju više informacija “u pokretu”. Dakle, čak i kada navodite brend artikla u određenom polju na listi, takođe je korisno da to ponovite u naslovu.

Možda te zanima
alkohol

Izaberite vašu platformu na osnovu brenda i stila

Postoji toliko različitih načina za prodaju odjeće na mreži, a istina je da svi oni imaju svoje prednosti i mane. Za uspjeh profesionalaca, izaberite gdje da navedete svoje artikle na osnovu njihovog stila i brenda. Za usavršavanje ove vještine potrebna je vježba, ali postoji nekoliko opštih pravila koja vam mogu pomoći da započnete. Na primjer, Facebook ima nižu prodajnu naknadu, što znači da možete da cijenite svoje artikle niže na ovoj veb lokaciji i da ipak napravite pristojan profil. Iz tog razloga, odjeća vrijednih brendova dobro se snalazi na ovoj platformi.

odjeću
@pinterest

Budite odgovorni i šaljite na vrijeme

Potencijalni kupci često imaju pitanja u vezi sa artiklima koje prodajete: Da li odgovara veličini? Da li vuna svrbi? Da li ste spremni da pregovarate o cijeni? Pravovremeno odgovaranje na pitanja i upite povećaće vašu vjerovatnoću da ostvarite konačnu prodaju. Kada se artikal proda, obavezno ga odnesite u poštu u roku od nekoliko dana. Na taj način će vaši kupci biti zadovoljni i veća je mogućnost da će vam ostaviti pozitivnu recenziju.

Zalažite se za sebe

Postavljanje artikla za prodaju na mreži izvlači sve vrste ljudi iz zanimljivih uglova interneta. Budite svjesni kada se neko od zainteresovanih ponaša posebno sumnjivo ili samo pokušava da troši vaše vrijeme. Postavljanje pravih pitanja i korišćenje pouzdanih sajtova pomoći će vam da budete svjesni da li je kupac vrijedan vašeg vremena ili ne.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh