Kako očistiti frižider bez korištenja jake hemije

Avatar photo
kako očistiti frižider

Jedna od stvari u vašem domu koja bi trebala da bude itekako čista je vaš frižider. Ono što nikako ne biste trebali raditi je čistiti vaš frižider jakim hemikalijama koje, ako se dobro ne isperu, mogu da pređu na vašu hranu.

Ovaj komad bele tehnike potrebno je čistiti najmanje jedanput sedmično. Ukoliko nemate vremena da tako često čistite, bilo bi poželjno da stvorite naviku da sve što stavljate na police, prije samog vraćanja u frižider, dobro obrišete.

Kako očistiti frižider bez korišćenja raznih sredstava i hemije i to samo pomoću sastojaka koje verovatno već imate u kuhinji ZdraviJa zna.

Možda vam bude interesantno: Prirodna sredstva za čišćenje tvog doma – DIY recepti

kako očistiti frižider
@pinterest

Soda bikarbona

 

Sodu bikarbonu sigurno imate u kući, a ako je nemate, nabavite je što pre, jer pomoću nje možete očistiti frižider. U pet litara tople vode dodajte šolju sode bikarbone i dobijenom smjesom čistite frižider. Ona ne ostavlja miris, veoma dobro čisti i nije toksična, što znači da neće kontaminirati hranu.

Ulje i sirće

 

U čistoj boci sa raspršivačem pomešajte pola litre tople vode, 200 ml alkoholnog sirćeta i desetak kapi omiljenog esencijalnog ulja ili svežeg soka od limuna. Promućkajte i dobili ste odlično sredstvo za čišćenje frižidera. Sirće ima prilično jak miris, ali će ga sok od limuna ili esencijalno ulje neutralisati, tako da nema bojazni da će frižider imati miris sirćeta.

Limun

 

Zbog sadržaja limunske kiseline sok od limuna je dovoljno jak da eliminiše bakterije, a njegov prijatni miris je i više nego osvežavajuć. Pomešajte jednake količine sveže ceđenog soka od limuna i tople vode i spremni ste za čišćenje.

Možda te zanima
kože

kako očistiti frižider
@pinterest

Eliminišite mirise

 

Sok od limuna i soda bikarbona eliminisaće i neprijatne mirise, ali to će jednako uraditi i mahune vanile. Stavite par mahuna na tanjirić i ubacite ih u frižider i svaki put kada ga otvorite, osetićete suptilan i prijatan miris. Neprijatne mirise iz frižidera uklonićete uz pomoć taloga od kafe. Stavite talog na tanjirić, potom u frižider i ostavite da prenoći. Ujutru će neprijatni mirisi nestati.

Nadamo se da smo vam ovim savetima pomogli i olakšali kako da vaš frižider bude čist na prirodan način, bez teških hemikalija.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh