Ko se boji kiše još? Kako da se pripremite za kišno vrijeme na prvomajskom pikniku

Avatar photo
kišno vrijeme

Spremate se za prvomajsko okupljanje i piknik sa porodicom ili prijateljima, ali sve što vidite je samo kišno vrijeme i tamni oblaci koji su se nadvili iznad grada. Složićete se, ovo je scenario kojeg se svi pomalo pribojavamo. Ipak, to nikako ne znači da treba da ostanete kod kuće, već samo traži malo bolju organizaciju i dobru volju.

Vaš stav i sposobnost da se prilagodite kiši su ono što određuje čitav dalji tok događaja. Naravno, jaka grmljavina i nevrijeme jesu upozorenje da nekada treba i odustati, ali ukoliko se ipak radi samo o običnoj proljećnoj kiši, ZdraviJa donosi nekoliko savjeta kako da joj se suprotstavite.

kišno vrijeme
@pinterest

Pripremite se

Sagledajte situaciju iz druge perspektive kako biste došli do brzih i korisnih rješenja. Prije svega, vaš prioritet je da pronađete suvo i natriveno mjesto u blizini na koje možete da se “preselite” ukoliko vas kiša iznenadi.

Takođe, postavljanje platnenog pokrivača na mokru travu svakako nije najbolji izbor jer biste vrlo brzo mogli biti mokri. Umjesto toga, nabavite ćebe za piknik sa donjom stranom od vinila ili koristite kese za smeće zajedno sa svojom opremom za piknik.

Neka kišobran bude pri ruci

Ne, ne mislimo na one male ručne kišobrane koji nam, složićete se, predstavljaju neku vrstu tereta u ovakvim situacijama. Radi se zapravo o velikom kišobranu, ili drugim riječima suncobranu. Iako su nešto teži za rukovanje, smatramo ih veoma praktičnim jer vrlo lako možete da ih postavite na bilo koje mjesto bez da imate neki teret u svojim rukama.

Naravno, sa kišobranima spakujte i svu ostalu adekvatnu opremu za kišu, kao što su vodootporne cipele ili jakne.

Možda te zanima
uredjenje doma

Ponesite sloj više

Ukoliko postane hladno, samo se pokrijte toplom dekicom ili navucite još jedan duks kako biste se osjećali što prijatnije. Najbolja odjeća za ovakve izlete je ona od prozračne tkanine napravljena od poliestera ili vune. Nasuprot ovome, imajte na umu da odjeća koja je 100% od pamuka veoma lako upija vodu, a to bi moglo da vam oteža sušenje ukoliko pokisnete.

kišno vrijeme
@pinterest

Frižider za ponijeti

Ovako kišovito vrijeme svakako ne bi trebalo da utiče na vaš plan kada su obroci u pitanu. Ukoliko ste jedna od onih osoba koje misle baš na sve, mi vas razumijemo. Sjetili ste se kako bi kiša mogla da pokvasi vašu omiljenu korpu za pinkik, a zajedno sa njom i svu hranu koju ste pripremali. Nema razloga za brigu – korpu zamijenite sa malim putnim frižiderom. Hrana će ostati svježa i ukusna, a kiša neće pokvariti vaše planove.

Uživajte u zabavi

Obično nakon onog dijela kada ručamo uslijedi zabava u vidu odbojke na travi ili bacanja frizbija. Nađete li se u situaciji da vas kiša sprečava u tim aktivnostima, jednostavno spakujte špil karata ili neke od vaših omiljenih društvenih igara i neobična zabava pod kišobranima može da počne.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh